Намерихме перфектната употреба на домашно фолио! Използвай го така и няма да съжалявашПластмасовата опаковка за храна е просто изобретение, което въпреки всичко върши основната си работа отлично. Но се оказва, че то също има много полезни функции у дома, за които много хора никога не са предполагали дори.

Колегите в “Bright Side” открихa доста малко известни начини, по които можете да използвате допълнително този продукт – за всички, които търсят новаторство и по-голямо удобство в живота си.

1.Поддържане на свежи банани

За да може бананите да запазят цвета си, просто покрийте стъблата с фолиото. По този начин те ще останат толкова свежи и вкусни, колкото в деня, в който сте ги купили.

2.Козметична процедура

Почти всяка почистваща маска за лице ще работи дори по-ефективно, ако поставите фолио, което да се залепи върху върха на крема, след като го приложите върху лицето си.

3.Идеалната  не разливаща се чаша

Покрийте чаша, пълна с течност, с фолиото и я пробийте със сламка, за да направите идеалната чаша, която ще бъде перфектна, ако трябва да пиете, когато се упражнявате, например. Сериозно – няма начин да разлеете нещо с този метод!

4.Плодов капан за мухи

За да се отървете от мухите у дома, нарежете няколко парчета плодове, поставете ги в купа и след това ги покрийте с парче фолио. След това направете малка изрязана повърхност с помощта на нож. Нямате повече дразнещо бръмчене в ухото ви!

5.Свеж букет

Ако увиете стъблата от цветя първо във влажна топла хартия или плат и след това в слой фолио, вашият букет ще остане свеж за много по-дълго, докато не бъде поставен във вода.