Направете го и още довечера ще заспите само за секунди и ще спите като бебе

Какво може да е по-добро след тежък работен ден от почивката? Но в съвременния оживен свят понякога се уморяваме толкова много, че дори в края на деня тялото не може да се отпусне, не ни позволява да спим правилно преди следващия луд ден. Възможно ли е да бъдете продуктивни без добра почивка? Едва ли.

И днес редакторите ни ще ви споделят работна техника, която активира загубата на тегло, отстраняването на токсините на стомашно-чревния тракт и отпускането на тялото преди лягане. Прочетете до края и ще научите как бързо да се отървете от безсъние , защото нашата техника ви позволява да се отпуснете и да почивате само за няколко минути.

За да дадете на тялото си да се отпуснете, можете и трябва да практикувате йога. Само една минута от най-простата поза ще ви спомогне за подобряване на метаболизма, за избягване на сутрешния оток и за стимулиране на функционирането на вътрешните органи.

Въпреки това, да се приеме и фиксира желаната поза, не е достатъчно. Необходимо е също така да се предприемат допълнителни действия, които ще помогнат на тялото да остави тревогите от миналото и да се успокои за бързо бягство в дълбок сън.

Като начало, дръжте гръбната си позиция с вдигнатите крайници до тавана и вашите крайници леко раздалечени настрани за около минута. Можете да използвате таймера, но можете да броите на ум до 60

След това отпуснете гърба си и активно преместете крайниците си, без да променяте общото положение на тялото. Почувствайте как кръвта пулсира през ръцете и краката, тъй като излишната влага и шлаки мазнини започват да напускат тялото.

Сега преместете раменете си, опитайте се да ги отведете в спокойно състояние.

Важно е упражнението да се извършва с гладко и ритмично дишане през цялото време. След правилната процедура, вие ще искате да спите – това е нормално чувство. Насладете се на дълбок сън .

Сега знаете как да се отървете от безсъние у дома . Запазете тази техника и не забравяйте да я изпробвате сами. Също така споделете с нас резултатите.

 

Източник: За Жената