Направи една бърза тренировка с тези 18 брутални оптични илюзии.. Какво виждаш?Колко добре вярвате на ума си? Не можем дори да си представим колко често зрението, слуха или мириса ни мамят.

Ще ви покажем 18 оптични илюзии и трикове, които могат да докажат, че нещата не са толкова прости, колкото изглеждат. Също така ще видите невероятен бонус, който ще ви накара да проверите два пъти, преди да разберете какво всъщност виждате.

18. Можете да оцветите картина със силата на мисълта.

Погледнете лявата снимка за 30 секунди, след което преместете очите си на дясната картина. Ще видите зелен динозавър. Ефектът е активен, докато не мигате.

17. Нещата, които виждате само при правилния ъгъл на гледане

Посланиците са картина на Ханс Холбейн Младши. Можете да видите неясно петно на пода между двамата мъже. Ако погледнете отблизо отдясно, ще видите триизмерен череп.

16. Снимки, движещи се със силата на мисълта

Тази илюзия се създава поради контраста между вертикалните линии.

15. Студените предмети имат по-голямо тегло от топлите.

Вземете 2 кутии мляко. Поставете едно от тях във фризера в продължение на един час, докато вторият картон е в кухнята, за да получите стайна температура. След това вземете кутиите в ръцете си. Замразеното мляко ще изглежда по-тежко от топло мляко. Този ефект е известен като феномен на Вебер.

14. Тези ягоди не са червени.

Нашият мозък винаги вижда ягоди в червен цвят. Ето защо той автоматично “вижда” плодовете в тази снимка по същия начин. Има обаче само сиви, сини и зелени нюанси.

13. Издуто или обърнато?

Смятате ли, че тази снимка е направена от вътрешната страна на сградата или отвън? Ще откриете отговора в Будапеща: ако сте някъде близо, не забравяйте да посетите Парижкия двор.