Направи това, ако имаш някой от тези 14 здравословни проблема!Ние всички сме срещали ситуации, в които нашето тяло ни е оставяло в най-неподходящите моменти.

Екипа на “Bright Side” би искал да ви представи няколко трикове, за да ви помогне да се справите с широко разпространените проблеми на вашето тяло.

14. За да се отървете от главоболие:

Поставете ръцете си в студена течаща вода за няколко минути. Опитайте се да ги задържите там толкова дълго, колкото можете. Когато приключите, натрийте кожата на ръцете си със суха кърпа, докато не усетите усещане за изгаряне.

Това е така наречената студена терапия. Стресът от колебанията на температурата увеличава циркулацията на кръвта. По този начин, ако имате проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, по-добре пропуснете този метод.

13. Да се отървете от сънливост:

Ако някога сте се чувствали сънливо, дръжте дъха си толкова дълго, колкото можете, а след това издишайте бавно. Повишава сърдечната честота и ви събужда.

12. Задържане на кихане:

Неочакваното кихане може да ни “атакува” във всеки един момент. За да го задържите, просто натиснете горната част на носа си с пръсти и го разтривайте или издърпайте напред.

11. За да спрете гаденето:

Ако се почувствате гадене, опитайте се да приложите акупресура. Натиснете точката от вътрешната страна на ръката, която е приблизително 1 инч от дланта.

10. Да задържиш смеха си:

Понякога просто не можете да контролирате вашия смях, но трябва да спрете, защото например сте на среща. Това, което трябва да направите, е да се ощипете или да ухапете малко езика си.

9. За да спрете хълцането:

Най-добрият начин да спрете хълцането е да задържите дъха си възможно най-дълго.