Направи това, ако ти се спи по цял ден! НЕ пий кафе и енергийни напитки – ОПАСНО Е!Нека признаем това – най-добрият начин да останем енергичен е да се наспим добре. Но понякога просто не можете да получите достатъчно време за почивка.

Екипа на “Bright Side” събра най-ефективните и прости методи, които ще ви помогнат да се справите със сънливостта и да останете енергични през целия ден.

1.Не пийте твърде много кафе или енергийни напитки

Тези напитки могат да ви дадат енергия за кратък период от време, но ще загубите останалата част от енергията си с тези изкуствени енергийни напитки. Освен това ще ви е по-трудно да се възстановите напълно на следващата сутрин.

2.Вземете горещ и студен контрастен душ

Или просто измийте лицето си със студена вода. Този класически съвет винаги е полезен.

3.Получете повече кислород

Това е добър начин да събудите мозъка си. Можете да извършите следното упражнение, за да донесете повече кислород в мозъка си:

-Легнете на пода или на всяка равна повърхност.
-Поставете една ръка на стомаха под ребрата си. Сложете друга ръка на гърдите си.
-Поемете дълбоко въздух с носа си и усетете, че коремът ви бута ръката. Уверете се, че сте запазили гърдите си неподвижни.
-Издишайте през устата си, сякаш сте свирели. Почувствайте, че ръката ви стои надолу. Изтласкайте въздуха.

Извършвайте това упражнение 5-10 пъти и ще се чувствате по-енергично.

4.Яжте сладолед за закуска

Въпреки че това е противоречие с предишната точка, сладоледът наистина помага да събудите мозъка си. Не става дума за захарта, а за студената температура на десерта. Но този метод не трябва да става навик.

5.Правете сутрешни упражнения

Няма нужда да правите пълна тренировка. 3-5 прости упражнения са достатъчно добри, за да ви дадат енергичен тласък.

6.Вземете си гореща вана с евкалипт или етерично масло от бор

Няколко капки от етерично масло със силна миризма и  гореща вана могат да направят чудеса. Изненадващо, горещ душ или вана сутрин е по-полезно, отколкото сме си мислели.

7. Излезте навън

Или поне отворете прозорците си и издишайте чистия въздух. Ако имате късмет и температурата навън е много ниска, ще се почувствате хубаво и свежо за няколко минути.