Незабравими цитати на великата Невена Коканова

Невена Коканова завинаги ще остане Първата дама на българското кино. Безспорно тя е най-забележителната актриса на отминалите няколко десетилетия и винаги ще я помним в забележителните роли, които сме имали честта и удоволствието да гледаме.

Сигурни сме, че вие също си спомняте с умиление за прекрасната Невена Коканова.

Днес ще споделим с вас няколко красиви цитата, изречени от бележитата актриса. Те са удивителни като самата нея. Нека си спомним заедно за непоколебимия ѝ дух, потапяйки се в незабравимите ѝ слова.

Мразя да говоря за моите трудности. Срамота е да приказвам за тях, когато обичта на толкова хора ме придружава от първото кокиче до последните хризантеми.

Любовта има толкова много лица! Можеш да я откриеш навсякъде, ако очите на душата ти са отворени… Не бих казала, че любовта е чувство. Тя е състояние на цялото твое същество. То е трамплин, от който душата ти се извисява, всички клетки на организма достигат върховния си заряд. Тогава си по-работлив, по-талантлив, по-градивен.

Тръгне ли човек с чисти подбуди към нещо, винаги успява!

Да напиша книга за живота си? Не. Това биха били страниците на моята душа, а нямам ли още бели (страници), върху които искам да пиша? Това ли е причината… не знам и аз. Или действително аз знаех как да се държа пред хората, но онова, което е мой свят, мисля, че е много действително мое и няма всеки право да ми го докосне, да го пипне, да го помирише, да го вкуси… От къде на къде? Това е моят си живот.

Онова, което е моят свят, моята душа, никой няма право да се докосва до него!

Разочарованието винаги идва от човека, към когото храня особено доверие.
Такава е структурата на моето съзнание. Аз съм доверчива, но не в глупашкия смисъл, а в моралния. Мисля, че след като аз се отнасям доверчиво към ближния си, трябва да има отговорност. Когато има разминаване, го преживявам тежко. Боледувам. И като го изболедувам, този човек вече го няма за мен. Изчезва. Това е нещо като смърт.

Аз съм артистка, животът е моето хоби.

Източник: Gotino