Никога не съм се представял, че тези 12 продукта растат по този начин, изпаднах в шокМного продукти, които смятаме за обикновени, всъщност имат интересна история, за която не сме наясно. Например, знаете ли какво са яли древните ацтеки и кои плодове нямат миризма? Може да се изненадате и да научите, че това, което обикновено ви поднасят със сушито, далеч не е истинско уасаби.

Колегите от “Bright Side” ще ви покаже как някои от любимите ви продукти растат и споделят интересна информация за всяко от тях.

12. Фурми

Знаехте ли, че фурмата нямат мирис? Ето защо се препоръчва да ги държите изолирани, защото сухият плод абсорбира чуждестранните миризми много бързо. Фурмите растат на палми, чиято височина варира от 50 фута до 80 фута, което е приблизително 15-25 метра. Едно дърво може да донесе почти 100 килограма плодове.

11. Каперси

Този популярна остра подправка се прави от неотворени пъпки на бодливите каперси. Каперсите са осолени или натрошени, защото е опасно да се ядат сурови пъпки. Много от старите рецепти за салата съдържат този продукт вместо кисели краставички.

10. Смокини

Смокиновите дървета винаги “работят” със оси, които опрашват тези растения. Мъжките оси нямат дори крила, тъй като те живеят и умират в една смокиня и никога не я оставят. Така че всяка смокиня съдържа останки от оси. Ако този факт ви шокира, нека кажем, че специален ензим превръща насекомите в протеини, които не засягат вкуса на смокинята.

9. Папая

 В древни времена хората използват зелените плодове като контрацептив, защото когато са незрели, съдържат вещества, които намаляват репродуктивната функция както на мъжете, така и на жените.

8. Червена боровинка

Боровинките се отглеждат на специални насаждения в блатисти райони. Има малки въздушни клетки вътре в плодовете и когато узреят, те стигат до повърхността. По време на процеса на събиране хората използват комбайни, които почистват водата, за да накарат плодовете да излезнат на повърхността и след това да се събират със специална мрежа.

7. Бразилски орехи

Семена от бразилски орехи са покрити с кутия, която тежи 4,50 кг или 2 килограма. Всяка кутия съдържа 8-24 семена и всяко семе е покрито с твърда черупка. На снимката можете да видите пресен бразилски орех, който трябва да се изсуши преди консумация.