Няколко неща, които доказват, че сте свръхинтелигентни

Повечето хора вярват, че интелигентните личности са суперсъщества, които имат отговора на всички въпроси и не им се налага да се сблъскват с проблемите на „простосмъртните“. Уви, интелигентните хора имат далеч повече и по-големи проблеми, тъй като мозъците им не спират да работят. Дали и вие сте „обречени“ да се терзаете от какво ли не, научете като си отговорите на въпроса дали се сблъсквате със следното:

1. Повърхностните разговори ви уморяват

За вас е истинско мъчение, когато някой се опитва да убие времето в празни приказки. Това е така, защото мозъкът ви е ангажиран постоянно с „велики идеи“и въпросните хора ви губят времето. Подобни разговори ви отегчават до смърт и понякога дори забравяте учтивия тон и демонстративно напускате разговора.

2. Мислите повече, отколкото говорите

Мозъкът ви работи на високи обороти и дори да искате, трудно ви е да изкажете вербално всичко, което минава през него. Освен това сте наясно, че не всичко, което си мислите е практично, приложимо и правилно, затова предпочитате да говорите, когато сте убедени в нещо.

3. Работата лесно ви отегчава

С каквото и да се захванете, бързо му „хващате цаката“ и ви отегчава. За вас то не представлява предизвикателство, а се превръща в рутина.

4. Понякога ви е трудно да действате

Обсебени сте от десетки идеи и се чудите с коя да започнете. Мисловният поток не спира и това прави реализацията малко трудна, ето защо невинаги имате импулс да действате, а се отдавате на поредното премисляне.

5. Останалите ви определят като „странен/на“

Вие не обичате да губите време в обикновени разговори, затова и социалните ви умения малко куцат. Не говорите много, а когато го правите, то е по задълбочени теми, които останалите често не разбират. Ето защо често те странят от вас и смятат, че не умеете да разпускате, да се веселите и да се социализирате.

6. Трудно ви е да се влюбите

И най-накрая – влюбвате се много по-трудно от средностатистическия човек. Това се дължи на склонността ви да анализирате нещата отново и отново. Избирателни сте, скептични и искате да се уверите, че няма да сгрешите, което е почти невъзможно, защото човешките връзки са непредвидими.

Източник: tialoto