Няма да повярваш какво правят в Корея за да се грижат за кожата си! Ще се шокирашВсеки знае, че Южна Корея наскоро остави известни европейски марки за красота далеч зад себе си.
Азиатците са известни със своите оригинални възгледи и мнения и понякога изглеждат шокиращи за други хора.

Колегите от “Bright Side” подготвиха за вас колекция от най-изненадващите, противоречиви и невероятни продукти на корейската индустрия за красота.

1.Обем за тънка коса

Момичетата с тънка коса знаят това отчаяно чувство, когато се опитвате да накарате косата ви да задържи обема си най-малко за един час. За щастие предприемчиви и изобретателни азиатци намериха решение на този проблем: специални мини ролки за коса, които осигуряват необходимия обем за няколко месеца. За да сме искрени, говорим само за коренния обем, но е много по-добре от измамните обещания на производителите на шампоани за магически обем от корени до края.

2.Масло от коне

Съдейки по популярността на тази марка, името “конско масло” не кара никого да се чувства неудобно. Напротив, те смятат, че конските мазнини са много полезни. Производителите на този крем наблягат на факта, че химическата структура на човешката и конската мазнина е много сходна. Те гарантират не само хидратиране и отлична грижа, но и закриване на белези и изцеление на малки рани. Тези практически магически свойства направиха продукта популярен сред азиатските красавици. Все пак, независимо от всичко това, европейските жени не бързат да поставят конско масло на лицата си.

3.Отровата е най-доброто лекарство.

Колко хора биха се осмелили да купят бутилка с “Отрова” на етикета? В Южна Корея рафтовете за магазини ще бъдат празни след няколко минути. Може да звучи налудничаво за много хора, но от древни времена естествените отрови  са били използвани за лечебните свойства. Корейците решиха да потърсят рецепти от миналото, като създават продукти с отрова на пчела. Тя ефективно лекува кожни заболявания и има положително влияние върху състоянието на кожата. Изглежда, че мнозинството от дамите трябва да преразгледат своите консервативни идеи.

4.Крем от хайвер

 

Ето! Сега можете да имате нищо по-малко от една кутия хайвер на вашата тоалетка. Сложете 2 от яйцата на лицето си сутрин като овлажнител и използвайте 3 яйца вечер, за да възстановите и избелите кожата си. Разбира се, това творение на корейски козметолози не е 100% естествено. Ако решите да си купите нещо за себе си, уверете се, че никой от семейството ви не го поставя на сандвич.