Обзалагаме Се, Че Не Знаете Нищо За Това, Как Са Били Направени Тези 8 НещаВсеки ден сме заобиколени от стотици неща, но повечето от нас не спират да мислят за техния производствен процес и какво се случва с тях, преди да видим крайния резултат.

Колегите от “Bright Side” надникнаха в създаването на общи неща и биха искали да споделят интересните си наблюдения с вас.

1.Червило

COOL!! :)) #LipstickFactory

A post shared by Zarina Muñoz (@zariiing) on

-Червилото обикновено съдържа 5 основни съставки: ланолин, масла, восъци, оцветители и перли. Понякога полиетилен се използва също така, за да помогне на червилото да остане твърдо и да не запълва малки пукнатини в устните.
Около една дузина цветове се използват за този елемент, включително жълто, черно и синьо. Различни цветове се смесват, за да се получат различни нюанси.
-Червилата винаги са парфюмирани, защото иначе ще миришат на восък

2.Шоколад

-Шоколадът се произвежда от какаови зърна, които първо се събират, почистват от желатинов слой и ферментират чрез съхранение в специални кутии в продължение на 8 дни. След това зърната се сушат и се транспортират до фабриките за шоколад.
-Във фабриката зърната се сортира и пекат. Зелените зърна се смесват със захар и мляко. След това шоколадът се вари около 12 часа.
-Температурата и влажността се спазват стриктно на всеки етап от производството, тъй като оказват влияние върху външния вид и вкуса на продукта.

3.Спагети за бързо приготвяне

https://www.instagram.com/p/BHLsXCvhhtn/

-Производството на спагети се състои от брашно, смесено с нишесте от тапиока, яйчен прах и сгъстител, всичко необходимо за най-добрата структура на продукта.
-За да направят спагетите мигновено, те първо се варят във фабриката.
-Те всъщност са дълбоко пържени след това! Това им помага да се съхраняват за дълго време.