Опитай се да се справиш с тези 5 загадки, които изискват да използваш цялата си логика и интелектВсички ние искаме да решаваме различни загадки. Такива загадки упражняват мозъка и ни помагат да го държим във форма дори в напреднала възраст.

Екипа на “Bright Side” ви предлага 5 логически задачи. Някои от тях ще отнемат няколко секунди, а други ще изискват повече време и усилия. Правилните отговори са в края на статията.

1. Предизвикателство за готвач

За да спечели в кулинарното състезание, главният готвач трябва да сготви 6 пържоли за 15 минути, като използва само един тиган. Той може само да постави 4 стека на тигана наведнъж. Как може готвачът да го направи?

2. Работна заплата

Фермер наема работник, за да построи кладенец. Той обеща да му плаща със злато всеки ден. Работникът казал, че ще му отнемат 7 дни и ще започне в понеделник.

Земеделският стопанин имал златен бар и планирал да реже 1/7 от бара всеки ден. Но когато погледнал инструмента, който искал да използва за рязане, осъзнал, че може да направи само две парчета. Какво трябва да направи, за да не наруши сделката?

3. Кокошки и яйца

Една възрастна дама имала три кокошки, които снасяли 3 яйца за 3 дни. Един ден искаше да получи повече яйца, така че купи още 12 кокошки. Колко яйца ще има възрастната дама за 15 дни?

4. Рицарите и принцесата

Някога царят е искал да намери съпруг за дъщеря си и е уредил турнир за рицари. Кандидатите трябвало да понесат много предизвикателства и накрая останали само двама души. За да реши кой да се ожени за дъщеря си, царят заповяда на рицарите да яздят конете си до езерото. Този, който отиде последен, ще получи принцесата.

Рицарите придърпвали конете си и яздели бавно към езерото. Отнело им една седмица, тъй като никой от тях не е искал да бъде първият. И накрая, те се оттеглили и решили да се приберат вкъщи. Но тогава принцесата отишла при тях и прошепнала нещо в ушите им. Рицарите скочили на конете си и се втурнали към езерото. Какво казала принцесата?

5. Три врати

Едно момче отишло в гората и намерило изоставена каюта. Решило да влезе в нея. След като влезнал, вратата се затворила зад него. Мястото било много тъмно. Момчето намерило светлинен превключвател, но нямало електричество. И тогава чул глас, който му казал, че може да излезе от къщата през една от трите врати.

-Зад първата врата имало хиляди отровни змии, които могат да го убият незабавно.
-Зад втората врата имало електрически стол и палач, който веднага щял да убие момчето.
-Зад третата врата имало лъв, който не бил ял от много дни.

Как е излезнало момчето?