Очите ти казват много за здравето ти! Виж дали имаш някой от тези 8 проблема!Стара поговорка гласи, че очите са прозорците на душата. Никой не знае откъде идва тази фраза, но въпреки това днес знаем със сигурност, че очите могат да разкажат много за нас и да покажат нашето здравословно състояние.

Колегите в “Bright Side” решиха да споделят тези наблюдения с вас.

1. Постоянен ечемик

Ако някога сте имали ечемик, знаете болката и дразненето, което причинява. Тези подутини на клепача се появяват в резултат на запушване на мастните жлези и обикновено отшумяват в рамките на няколко дни. Възможно е обаче да се запазят по-дълго, причинявайки сериозни неудобства.

Ако често ви се появява ечемик или пък това състояние се задържа дълго време, това може да е симптом на карцином на мастните жлези. Ако забележите, че ечемикът не се лекува или се появява на едно и също място, време е да посетите лекар.

2. Загуба на вежди

Има много причини за опадане на веждите: стареене, стрес или хранителен дефицит. Алопеция ареата – или плешиво място, може да бъде друга причина, въпреки че тя засяга не повече от 0.1% от населението.

По-правдоподобна причина за този проблем с веждите е хипотиреоидизъм – остър недостиг на хормони на щитовидната жлеза, който в екстремни случаи може да доведе до загуба на коса.

3. Замъглено виждане

Много от нас прекарват часове на компютъра у дома или на работното място, което причинява „изгаряне на очите“ или замъглено виждане.В днешно време тази ситуация се случва толкова често, че има специален термин в медицинската практика, който описва проблемите със зрението, свързани с продължително взиране в компютър, мобилен телефон или използване на други електронни устройства: цифрово напрежение в очите или Синдром на сухото око.Ако разпознавате тези симптоми, обсъдете с вашия лекар начините за решаване на проблема.

4. Слепи петна

Винаги е страшно да забележите сляпо петно ​​в зрението си. Обикновено те вървят ръка за ръка с главоболие или мигрена. Ако тези симптоми звучат твърде познати за вас, обадете се на лекаря си.