Пет доказано ефективни домашни средства за лечение на мускулни болки

Болката в мускулите или миалгията е изключително често срещан проблем, с който се сблъскват почти всички. Най-честите причини за мускулни болки са напрежението в мускулите, редовната физическа активност, инфекция и т.н.

Стресът, напрежението и прекомерната физическа активност са няколко общи причини за мускулни болки.

И ако продължи дълго време, това може да бъде предупредителен знак за сериозни здравословни проблеми. Има някои ефективни методи за облекчаване на болките в мускулите по естествен начин.

Тези стари методи са използвани от хора по целия свят и са доказали своята висока ефективност. Освен това те са безопасни за употреба и няма да навредят на вашето здраве, за разлика от лекарствата за борба с болката.

Естествени средства за мускулна болка

1. Вана с Английска сол.

Естествената английска сол спомага за намаляване на мускулното възпаление и намалява мускулните болки. Също така намалява мускулните болки при хронични заболявания като фибромиалгия. За вана се прибавят 1-2 чаши сол в стандартната вана, пълна с топла вода и се отпуснете в нея за 15-30 минути. Ваната помага за облекчаване на мускулни болки и спазми, отпуска тялото и облекчава стреса.

2. Ябълков оцет.

Това е едно от най-ефективните средства за незабавно облекчаване на мускулните болки. Можете да го добавите към чаша топла вода и да го изпиете, или разтрийте болезненото място с него. Противовъзпалителните и аналгетичните свойства на тази естествена съставка могат не само да облекчат мускулните болки, но и да предотвратят повторно появяване.

3. Люти чушки.

В тях се съдържа капсаицин, който облекчава болката, причинена от артрит, болки в ставите и мускулите и общата мускулна болка. Смесват се от 1/4 до 1/2 чаена лъжичка смлян лют червен пипер с една чаша зехтин или топло кокосово масло. Намажете засегнатата област с пастата и измийте ръцете си след нанасяне. Дръжте мазта далеч от очите, носа и устата, тъй като това може да предизвика дразнене.

4. Сок от череша.

Той помага за облекчаване на мускулните болки. Смята се, че антиоксидантите, открити в черешите, наречени антоцианини, намаляват възпалението. Опитайте се да пиете сок от череши, за да намалите болката и възпалението.

5. Магнезий.

Ниските нива на магнезий в организма могат да доведат до обща мускулна болка и мускулни спазми. Можете да започнете с включване на храни с високо съдържание на магнезий във вашата диета. Един от основните източници на магнезий са тиквени семки, спанак, какао, боб, ленени семена, сусам, слънчогледово семе, бадеми и кашу.

 

Източник: За Жената