Поставете чесън в ушите си, за да видите магията. Никога не знаели за тези предимства!Индийската храна е непълна без тази съставка: чесъна. Освен че ароматният аромат и вкусът му, чесънът е доказал, че е идеалното лекарството за болки в тялото, за борба с инфекциите и за запазване на имунитета в най-добрия случай!

Ето някои неочаквани здравословни употреби на чесън!

# 1 Чесън третира косопада

Просто вземете няколко скилидки чесън и ги разтрийте на скалпа. Етеричното масло, присъстващо в чесъна, е доказано, че третира косопада и прави корените по-силни.

# 2 Чай от чесън за лечение на кашлица и грип

За да направите такъв чай, добавете две нарязани скилидки чесън в кипяща вода и дръжте в продължение на няколко минути, добавете джинджифил и мед според вкуса. Ще се почувствате по-добре в рамките на 10 минути.

# 3 Чесъна помага за облекчаване на кожни обриви

Поставете няколко капки чесново олио върху обрива и масажирайте в кръгла посока. То облекчава дискомфорта и също прави зоната гладка и безразборна.

# 4 Чесън за лечение на болки в ушите

Болките в ушите са ужасни. Обелете една скилидка чесън и я поставете в ухото си за една нощ.Съдържанието на витамини и минерали в този зеленчук, помагат да се справите с всички настинки и възпаления. На следващия ден, когато се събудите, ще бъдете толкова освежени, както никога!

# 5 Чесъна помага за борба с диабета

Чесънът помага при по-високото производство на инсулин, като по този начин поддържа нивата на кръвната глюкоза. Един диабетик трябва да консумира чесън ежедневно под формата на чай или в храната.