През 2018 година задължително трябва да се откажеш от тези 13 навика, ако искаш да прокопсваш!Често ли смятате, че не можете да устоите на тона на съобщенията на мобилния си телефон, докато сте на работа?

Трудно ли е да задържите вниманието си за продължително време?

Е, аз съм сигурен, че всички ние сме изправени пред тях в един или друг момент. Но добрата новина е, че с малко съзнание и самоанализ можете напълно да избягвате тези навици.

Опитайте се да направите по-добър избор, филтрирайте паразитните навици, които сте развили с течение на времето. Трудната част е да знаете разликата между това, което трябва да направите и какво не трябва.

Разгледайте навиците, от които се нуждаете, за да се насладите на предимствата.

# 1 Отлагане

Отлагането е избягването на конкретна задача, която трябва да бъде изпълнена. Всеки от нас отлага нещата, които трябва да бъдат завършени в един или друг момент. Предизвикателството възниква, когато това стане навик. Отлагащите го следват подсъзнателно и съзнателно търсят разсейване, за да оправдаят забавянето. Интерактивно е по-приемливо да се избягва задачата, отколкото да се изправят пред вероятността да не бъдат постигнати резултати.

Добрата новина е – че е лесно да се преодолее. Просто бъдете осведомени от себе си, ангажирайте себе си и възнаградете се, след като успеете.

# 2 Липса на задълбочено планиране

Всичко, което правим ежедневно, изисква части от планирането. Ако имате подходящ план за изпълнение и рутинни задачи, вероятността от отклонение е нулева. Ако планирате добре и зададете приоритетите си по правилен начин, няма да постигнете нереалистични цели.

# 3 Останали повече в миналото и бъдещето, отколкото в настоящето

Когато продължавате да мислите за неуспехите на миналото и за удоволствията на бъдещето (или обратно), вие основно разпределяте енергията си в двете часови зони. Не разбирате, но бързо изхвърляте потенциалния си резервоар.

Единственият момент, когато отговаряте за ситуацията, е СЕГА. Предполагам, че това дава достатъчно яснота, за да реши къде и кога да се съсредоточи.

# 4 Да бъдеш около хора, които се отклоняват от целите ти

Натискът от страна на връстниците упражнява своя контрол върху всички възрастови групи и жанрове. Ако сте заобиколени от хора, които не споделят вашите интереси и цели, шансовете да се разсейвате от целта си са доста високи.

# 5 лоши навици

Преакляването с всичко е лошо. Всичко добро или лошо носи предимства, когато се консумира с умереност. Фокусът се изтощава, когато се отдадете на дейности като алкохол, пушене, мастурбация и порно. Това са неща, които освобождават батерията ви по-бързо, отколкото можете да прецените.

# 6 Претоварване

Често срещаното погрешно схващане в младите съзнания днес е, че работим усилено и работим умно. Работата енергично за дълги часове се оказва безполезна в дългосрочен план.