Психолози обясняват за седемте признака на безизходица в отношенията на двойките

Всеки ден около 3 милиона души по целия свят излизат на срещи. Тези срещи могат да се превърнат в нещо по-голямо, като дългогодишни взаимоотношения или брак, но не можете да се скриете от фактори, които могат да унищожат идилията и да ви доведат до разпадане.

Колегите в “Bright Side” събраха 7 основни знака, които показват, че във вашите взаимоотношения се случват неправилни неща и бонус, който ви очаква в края на статията.

7. Нямате общи снимки.

Ако партньорът ви не обича да се снима и проверява социалните си медии веднъж годишно, няма смисъл да се тревожите от факта, че няма снимки в профила си в Инстаграм.

Но ако вашият партньор продължава да прави снимки на себе си и ги качва в профилите на социалните мрежи, игнорира общите ви снимки, тогава има причина да се замислите. Или вашият партньор се чувства засрамен от вас, или просто не иска да съобщава за вашите отношения.

В здрави взаимоотношения можете да кажете: “Да си направим обща снимка”, без да се чувствате неудобно.

6. Не говорите много, но по-скоро гледате филми много по време на вашите срещи.

Не е зле да гледате от време на време любимия си сериен или нов филм, но ако прекарвате всяка среща, гледайки телевизия или гледайки филм на компютъра, това не е нормално.

Обърнете внимание на емоциите, които получавате след тези срещи. Ако имате нужда да гледате нещо само защото нямате общи теми за разговор или защото просто не сте интересни за партньора си, това е нещо, за което трябва да помислите. Наистина ли имате нужда от тези взаимоотношения?

5. Едва ли някога сте имали повод за кавга.

Като цяло, липсата на кавги е добра, но само в случаите, когато можете да подхождате към нещата търпеливо и спокойно, като се вслушвате един в друг.

Ако обаче нямате кавги и вместо това се сблъсквате с много оскърбления, или ако някой от вас се оплаче, а другият забрави за 10 секунди, това е истински знак, че връзката е нездравословна. Рано или късно ще се срине.

4. Рядко се прегръщате.

Има и два варианта за развитие на отношенията тук. Първият е, когато партньорите показват своите чувства с различни средства. Те могат да приготвят вкусна вечеря, да купят хубав подарък или просто да си помагат, когато е необходимо. Но какво ще стане, ако един от двамата партньори не харесва прегръщането? Можете да го признаете или да се опитате да го обсъдите.

Втората възможност е, когато партньорите не се интересуват един от друг. Те не искат любовни глезотии и не показват любовта си по различни начини.

3. Вие сте безразлични към успеха на другия.

Понякога се случват трудни и изключителни ситуации в нашия живот. В такива моменти вашият партньор може да се почувства малко безразличен.

Но ако вашите таланти и постижения са пренебрегвани редовно или, по-лошо от това, вашият партньор ги обезценява, тогава това е друг сигнал. Имате ли наистина нужда от човек, който винаги иска да изглежда по-добре и по-важен от вас?

2. Лъжи.

Дали вашият партньор ви кара да казвате лъжи, когато той не иска да види някого? Това е тревога. Или той не може да реши проблема сам, като просто казва “Не” на човека, когото не иска да види, или не иска да вижда вашите приятели и роднини и следователно мисли, че измислянето на извинения е ваша привилегия.

И двете ситуации говорят за незрялост и че вашият партньор не се интересува изобщо; той дори не се опитва да се спогоди с близките ви хора.

1. Вашите родители не харесват партньора ви.

Вашите родители могат да имат собствено мнение относно това, какъв партньор трябва да имате. Все пак, вие трябва да оценявате трезво всички съвети и коментари по тази тема. Понякога родителите превключват режима на хипер грижа и това може да развали всичко.

Но ако родителите ви продължат да твърдят, че вашият партньор не ви подхожда, като ви предостави много доказателства и ви даде избор, тогава поне трябва да погледнете на връзката си по-внимателно. Има нещо силно, което ги отклонява в партньора ви. Може би любовта ти те заслепява?

Бонус

Щастливи отношения и критика на външния вид никога не могат да бъдат намерени заедно.

Ако сте в отношения с някого, разбира се, че го оценявате за серия от качества: начина, по който се отнася към вас, как ви кара да се чувствате и т.н. Разбира се, всеки харесва красиви черти на лицето и подходящи тела, но обичате партньора си не само заради външния му вид. Ако го харесвате, дори когато е малко разхвърлян, например, носейки извънредно голяма тениска, връзката ви има голяма възможност да продължи дълго.

Обратно, ако партньорът ви постоянно критикува вида ви, можете да сте сигурни, че връзката ще свърши скоро, защото страстта не живее дълго.

Понякога е трудно да признаете, че връзката ви е стигнала до задънена улица, но понякога човек трябва да се отърве от ненужния багаж, за да спечели нещо ново и ценно.

Превод: 7Kefa.com