Психолози разкриха тайната и най-добрите стратегии за флирт!Всеки, който някога е впускал в света на запознанствата, знае, че има много скрити опасности. Привличането на някой, който харесвате, също може да бъде предизвикателство. Въпреки това, ако вземете флирта като това, което в действителност е – естествена стратегия за размножаване – всичко ще се промени.

Колегите от “Bright Side” и екипът на Psych2Go ви предлагат 10-те най-добри флиртуващи стратегии, които всъщност работят.

1. Контакт с очите

Контактът с очите, който продължава по-дълго от обикновено, може да разкрие много за взаимната привлекателност. Може да продължи около 4-5 секунди, но това ще доведе до много по-кратък поглед.

Докато общувате с бъдещ партньор, можете да намерите физиологични доказателства за техния интерес към вас: разширени зеници. По същата причина можете просто да погледнете в очите на някого, ако искате да го уведомите, че се интересувате от него.

2. Носете червено

Ярко червеното е винаги начин да носиш послание, било то зрели ягоди, пътна табела или огърлица. Психологът Адам Падда предполага, че това може да е свързано с природни инстинкти, каквито женските павиани подстрекават, като демонстрират червени кръпки на бедрата си, за да сигнализират за готовността си да се чифтосат.

С колегите си от университета в Рочестър той провежда експеримент, като показва мъжествени снимки на жените в червено и бяло. Много от участниците смятаха, че дамите в червено ще бъдат по-отворени към романтиката. Резултатите от аналогичен експеримент с жени бяха подобни: мъжете в червени ризи и пуловери изглеждаха по-уверени и привлекателни в очите им.

3. Хумор


Професор Джефри Милър, психолог от Университета в Ню Мексико, е сигурен, че хуморът е един от ключовите начини да ни помогне да решим дали харесваме определен човек. Способността да бъдете забавни предполага бързо мислене и творчество, които винаги са полезни във всички аспекти на живота. Не се изненадвайте, ако една остроумен шега ви помогне да си уредите среща по-бързо от традиционните опити да спечелите сърцето на някого.

4. Правите се на недостъпни

Класика, но вярно: изследванията показват, че ние харесваме човек повече, когато не сме сигурни дали той ни харесва, за разлика от тези които директно казват: “Аз те харесвам.” Разбира се, хората се различават и не трябва играете “недостъпни”, ако вече знаете, че чувствата са взаимни.

5. Жените: усмивката


Усмивката не е просто признак на приятелско отношение и чувство за хумор; тя също така показва, че една жена може да бъде добра майка и показва доброто и здраве. Проучване от Университета на Британска Колумбия установи, че мъжете са привлечени от усмихнатите жени много повече, отколкото от горделивите. Според изследователите това може да се дължи на факта, че усмивката е свързана с майчинския порив и смирение.