Растенията с най-положителна енергия – Вземете ги дома и щастието пристига

Вярвате ли, че растенията у дома могат да ви донесат щастие? Учени твърдят, че това е така. Цветята притежават собствена невидима енергия , която успяват да предадат и на нас, хората.

Ако искате щастието да е постоянен гост в дома ви, непременно трябва да си засадите поне едно от тези растения – тяхната положителна енергия е най-силна. Ето ги 10-те растения за щастие :

1. Първото място в този списък по право принадлежи на Спатифилум (известно още като “Женско щастие”).

Това многогодишно растение идва от далечните южноамерикански гори. Лесно се размножава. Основното нещо: не забравяйте да го пръскате всеки ден, а през пролетта да го пресадите в прясна почва.

Как ще ни помогне:

– неженените намират половинката си;
– които вече мислят за дете – ще забременеят;
– в семейството, където „женското щастие” расте, винаги ще има любов и взаимно разбирателство.

2. На второ място в нашата “класация” е много красиво цвете с екзотично име Сен-Амбър, теменужка или сенполия.

Теменужките, както всеки знае, обичат внимателната грижа, те се нуждаят от много светлина, не понасят твърда вода. Въпреки капризите си, тази красавица е много популярна у нас.

Теменужката помага за поддържане на мира в семейството: по-малко кавга. В допълнение, това цвете е символ на вечната любов.

3. Третото е добре познато растение – китайската роза, хибискус.

Всеки харесва красивите и големи цветове. Хибискусът се нуждае от топлина, защото идва от тропиците, но не повече от 35 градуса. Ако в дома ви се появи хибискус, очаквайте скоро страстна любов.

4. На четвърто място сред растенията на щастието – хоя, или “восъчно цвете”.

Това пълзящо растение има много разновидности. Например, има Хойя Кери, който в някои страни се подарява на Св.Валентин като знак за обич. .

Хоята ще ви донесе семейно щастие, особено ако я сложите в спалнята си.

5. В златната среда на нашия списък е миртата.

Този вечнозелен храст цъфти с малки бели цветя. Той притежава освен красота и лечебни свойства. Думата “мирта” се превежда от гръцки като “балсам”.

Смята се, че мирта прави брака добър, а в семейството, което вече е формирано, носи щастие и мир. В някои страни това растение дори се счита за най-добрия подарък за младоженците.

6. Аихризон заема шесто място. Народните му “прякори” са “дърво на любовта” и “дърво на щастието”.

Това е стайно растение, което може да порасне до 30 см височина. То има особени листа, сходни по форма със сърце. Аихризон, както подсказват популярните му имена, носи любов и щастие на своя собственик.

7. Следващото растение за тези, които търсят щастие, е красивата и непретенциозна калатея.

Родината на това растение с красиви шарени листа е Америка. Заради красивата зеленина много хора я отглеждат. Но отдавна е известно, че Калатея ни помага в семейния ни живот, защото е символ на домашното щастие.

8. Кой е следващият? Прословутият хлорофитум, или просто – „семейно щастие“.

Това растение е лесно за поддръжка. То расте добре и цъфти красиво. Само през лятото иска повечко вода. С хлорофитума вашият семеен живот ще бъде щастлив и спокоен – това е, което хората казват.

9. Предоследна, но не по важност, е кислицата (Oxalis).

В кислицата има оксалова киселина, от там и името ѝ. Може да се отглежда в стаята и в градината. А колко лечебни свойства има! … Но това е друга тема.

Ако искате да намерите любовта, тогава непременно поканете кислицата в дома си. Ако искате да спасите семейството, направете същото.

10. И накрая в нашия списък е Антуриум или „мъжко щастие“.

Това цвете е представено от различни сортове. То не понася пряка слънчева светлина, изисква често пръскане и има слабост към висока влажност (особено по време на растеж). И това, което е най-важно, то е отровно! (Женският спатифилум до него е като ангел.)

Въпреки това, антуриум дава на мъжете мъжка сила. А всички 10 растения заедно са гаранция за успех и щастие в любовта.

Източник: За Жената