След като видиш тези 10 човека, ще се смееш на богатството на Бил Гейтс“Форбс” публикува всяка година списък с най-богатите хора в света. Според списъка за 2017 г. Бил Гейтс заема челната позиция за четвърта поредна година, следван от основателя на Amazon Jeff Bezos и Уорън Бъфет- бизнес магнат, инвеститор и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway.

Все пак има хора, които се смятат за богати или по-богати от тези топ 3, които никога не са се появили в списъци на милиардери. Колегите в “Bright Side” ви канят да анализирате легендите и спекулациите за тяхното богатство и пътя към тях. Прочетете този списък до края, за да разберете най-богатите лидери, семейства, филантропи и накрая най-богатия човек в историята.

1. Владимир Путин

Той може да не притежава 58 самолета и 20 двореца, както някои източници съобщават, но заема първа позиция в списъка на най-могъщите хора в света на Forbes. Неговото изкачване до върха не е било лесно: роден в семейство от работническата класа, той прекарва години работейки за руското разузнаване и сигурност (КГБ) и в местната политика, преди да стане лидер на страната.

Според International Business Times нетната стойност на този руски лидер е широко спекулатизирана. Някои дори го наричат най-богатия човек в света с нетна стойност от 200 милиарда долара поради инвестиции и акции в компании.

2.Ким Чен Ун

Друг могъщ лидер, чието богатство не е регистрирано и е продукт на спекулации за мнозина, е върховният лидер на Северна Корея. Западният свят не знае почти нищо за ранния живот на този лидер, нито за точната му дата на раждане, място на раждане или място на образование. Той поеl силата на баща си Ким Чен Ил след смъртта му през 2011 г.

Ким Чен Ун със сигурност харесва луксозния живот, харчи пари за алкохол, дизайнерски цигари, курорти, яхти, коли, пиана, дворци и дори частно кино.

3. Муамар Кадафи

Муамар Кадафи е роден в номадски бедуински родители и не е получил обстойно образование, освен че се е научил да чете Корана и военното му обучение. След като завладява властта в безкръвния военен преврат, той разработил политическа теория, която по-късно била описана в известната му Зелена книга.

Различни източници съобщават, че скритите богатства на починалия либийски диктатор биха го направили един от най-богатите хора в историята. Според Форбс, въпреки че Кадафи е имал пищен начин на живот, няма пряко доказателство за такова богатство.

4. Ротшилд

Мотото на това семейство е „Хармония, цялостност, промишленост“. Те притежават индустрии в областта на финансовите услуги, недвижимите имоти, минното дело, винопроизводството и енергетиката по целия свят. Те били пионери в предоставянето на капитал за инфраструктурни проекти.

Поради ниския си профил и частните бизнес дейности, това семейство улавя въображението както на финансовите историци, така и на теоретиците на конспирациите.

5.Къщата на Сауд

Семейството Ал Сауд управлява Саудитска Арабия от 18 век с пълен контрол върху петролните запаси на Саудитска Арабия. Докато падането на Дома на Сауд се прогнозира почти всяка година от различни източници, семейството продължава да се появява на различни списъци на най-богатите семейства в света.