Сода и банан са елексирът на младостта

За да бъде кожата красива, тя се нуждае от постоянна грижа. Съвременните козметични продукти предоставят такава възможност, но не забравяйте за наличните инструменти. Дори не знаете колко чудотворни средства за кожата се намират в кухнята ви. Днес ще разкажем за един от тях.

Ето как да си направите маска за почистване , овлажняване и избелване на кожата у дома.

Във всяка кухня в ъгъла на шкафа има пакет с ода за хляб . И ако смятате, че е подходяща само за печене, тогава много се лъжете. Първо, содата е незаменима за почистване, въпреки че сега не става дума за това и второ, това е безценен козметичен инструмент.

Содата е доста агресивен компонент за маски и има невероятни свойства. Благодарение на своята текстура, перфектно почиства кожата, като премахва мъртвите частици от ня. Също така, содата ефективно изсветлява кожата, премахвайки пигментацията.

Въпреки това, содата не трябва да се прилага върху лицето, за да не се изсуши кожата. За да направите това, добавете овлажняващ елемент, който подхранва кожата и я насища с витамини и хранителни вещества. Избрахме банан като такъв елемент, защото той има благоприятен ефект върху кожата.

Така че, за да си подготвим маска за лице със сода  , в малък контейнер, смелете 3 малки парчета банан. Трябва да си направите хомогенна каша. Сега добавете половин чаена лъжичка сода. Ако направите маската за суха кожа, намалете количеството на содата на една трета или дори една четвърт лъжичка.

Разбъркайте компонентите внимателно, докато се получи хомогенна маса. Сега нанесете маската на лицето си и оставете за 10 минути, ако имате нормална или мазна кожа, или за 5 минути, ако е суха. Не нанасяйте върху кожата около очите. Предварително маската трябва да се нанесе на малка част от кожата на ръцете, за да се установи дали имате алергия.

Както казахме, содата е доста агресивен компонент, така че за първи път следвайте чувствата си. Ако не се чувствате удобно, например, ако ви прищипе или изгорите кожата твърде много, тогава е по-добре да измиете маската веднага. Има възможност, просто да не е подходяща за вас

Измийте маската с обикновена топла вода. След нанасяне се прилага овлажнител, за да се предотврати изсушаването. Необходимо е да се приложи маска без фанатизъм, за предпочитане не повече от веднъж на 10 дни. При суха кожа, още по-малко.

След първото приложение ще видите как кожата се осветява и получава здравословен свеж вид. Содата ще я почисти напълно, а бананите ще я овлажнят добре. Този подход дори ще помогне за отстраняване на фините бръчки и изглаждането на кожата.

Споделете рецептата с приятели.

Източник: За Жената