Съвети за коса и прически за дами над 50 години

Като жена в петдесетте си години вероятно сте опитвали почти всеки стил, дължина, цвят… може би дори и множество цветове – някои от нас са били дори в лилаво, синьо, розово….

Най-добрият вид може да бъде семпла прическа, която работи според формата на лицето и типа коса.

Ако имате фин косъм вие най-вероятно няма да бъдете в състояние да поддържате дълга рошава коса, но може би можете да носите по-къса прическа, в стила на Джоди Фостър например, или пък прическа тип каре, която ще на косата ви по-плътен и здравословен вид. Ако винаги сте носили косата си дълга, опитайте средна дължина на етажи като на Кейт Капшоу, за да дадете повече движение на прическата си.

Един от проблемите на жените около 50-те и 60-те е, че много често поддържат една и съща прическа в продължение на много години! И това не е, защото е по-евтино, а просто, защото е познато и удобно. Бъдете смели и опитайте нещо ново, както например Мишел Обама , които изпробва различни прически и се забавлява. Само не забравяйте да се консултирате с добър фризьор и не правете прибързани решения, докато сте на стола във фризьорския салон.


Прекалената обработка на косата може да я направи нездрава и да причини чупене така че за препоръчване е да намерите добър продукт за грижа и възстановяване на косата, който се използва веднъж седмично.
Боядисването на косата прекалено често може да я направи да изглежда безжизнена! Ако искате да й дадете почивка, може да изберете семпла подстрижка и да използвате нежни продукти за цвят, които не съдържат силните и вредни химикали на перманентните бои

С напредването на възрастта косата става тънка или просто губи своя блясък . Това, което може да помогне, е яденето на достатъчно плодове и зеленчуци и витамини.

Ето и няколко прически, които да ви вдъхновят за промяна:

 

Източник: За Жената