Съчетай тези 20 храни и ще изпиташ максимална доза удоволствие.. Мммм Наслада за небцето..Всички тези продукти са добри само по себе си, но консумацията им заедно ви помага да абсорбирате по-ефективно съдържащите се в тях хранителни вещества.

След като проучихме съветите на водещи специалисти по хранене, ние съставихме списък с храни, които са създадени едни за други!

1.Ябълки и тъмен шоколад

Това не може да се нарече обичайна комбинация. Но ензимът катецин, който се съдържа в ябълките и антиоксидантът квартецин, който се съдържа в черния шоколад, правят чудеса заедно – подсилват имунитета, стимулират мозъчната дейност, подобряват работата на сърцето и кръвоносните съдове и намаляват риска от рак.

2.Овесена каша и прясно изцеден портокалов сок

Овесената каша и портокаловия сок са отлични източници на феноли. Това означава, че те подобряват храносмилателната система и помагат на тялото да се изчисти от отпадъчни продукти и токсини.

3.Свинско и брюкселско зеле

Свинското е твърде тлъсто, за да с консумира всеки ден. Но и то съдържа полезни съставки, като селен. Той намалява растежа на раковите клетки. А брюкселското зеле съдържа сулфорафан, който увеличава действието на селена 13 пъти.

4.Домати и черен дроб

Липсата на желязо в организма може да доведе до неразположение, хронична умора, понижаване на метаболизма и проблеми със сърцето и кръвоносните съдове. Желязото, съдържащо се в черния дроб обаче, не може да се абсорбира добре без витамин С. Това е мястото, където идват доматите, тъй като съдържат аскорбинова киселина!<

5.Магданоз и лимон

Магданоза си отива прекрасно с цитрусови плодове. Желязото, съдържащо се в зеленините, подобрява усвояването на витамин С в кръвта. Този важен витамин е отговорен за укрепването на имунната система и подобряването на метаболизма.