С тези трикове на тялото ще направите живота си хиляди пъти по-лесен..Тялото ни е невероятно сложна машина, която понякога може трудно да се контролира. Изглежда, че някои неща просто се случват сами, като кихане или хълцане. Или може би наистина можем да ги контролираме?

Колегите от “Bright Side” обединиха няколко съвета как да държите тялото под контрол, ако искате да избегнете неудобни ситуации.

10. Не искаш да кихаш? Притиснете моста на носа си с пръсти.

Когато направите това, вашият мозък получава алармен сигнал и спира спирачките на други процеси, включително кихането. Ако искате да кихате и не можете да го направите, погледнете ярка светлина.

9. За по-добър слух, запушете ушите си.

Когато сте в клуб или на концерт, музиката е силна и не можете да чуете, че вашият приятел ви говори. Натиснете трагусът в ухото си и завъртете другото ухо към приятеля си.

8. Изсмучете палеца си, ако ви притеснява нещо.

Тази реакция може да се обясни с стимулирането на блуждаещия нерв, което кара сърцето ви да бие по-бавно и намалява кръвното налягане.

Ако имате тревожна ситуация, когато сте на обществено място, просто съберете пръстите си в юмрук с палец нагоре и просто  удряйте в него.

7. За да се отървете от хълцането, положете кубче лед на езика си.

Всеки има своя собствена рецепта срещу хълцането: издърпайте върха на езика си, положете лед на езика си или глътнете захарен куб. Опитайте се да запушите ушите си с дланите си и да изпиете чаша вода през сламка на един дъх.

 

6. Ако имате спазми в дясната част на тялото си, докато се движите, издишайте, когато стъпвате на левия си крак.

Същото правило важи и когато лявата ви страна е наранена – просто издишайте, когато стъпвате на десния си крак. И масажирайте леко болезнената си страна.
Когато тичате, кръвта тече към работещите мускули. Без подходящо загряване кръвта не се разпространява равномерно и по този начин прелива черния дроб и далака. След това тези органи започват да натискат диафрагмата.