С тези 10 доказани начини ще си подобриш зрението само за минути! Вижте ги!

Основен принцип на медицината е, че ако не използвате даден мускул, той става по-слаб. Точно както всеки друг мускул, трябва да тренирате и мускулите на очите си и да ги поддържате в добро работно състояние. Ние направихме подбор от 10 доказани начина да направим това.

1. Избягвайте да претоварвате очите си през деня. Затворете очите си за няколко минути и се насладете на спокойствието веднъж на всеки 2-3 часа.

2. Ето 16 основни добре познати упражнения, които можете да използвате, за да осигурите на вашите очи тренировка. Правете ги всеки ден в посочения ред.

3. Ако носите очила, намалете времето, което ги носите, ако можете. Сваляйте ги по-често.

4. Направете на очите си  масаж с помощта на нежни кръгови движения. Преминете през точките 1 до 6, както е показано на изображението по-долу.

Използвайте средните пръсти и показалците, за да притискате очите си. Трябва да изпитвате лек натиск, но определено не и болка, когато извършвате действията.

5. Когато сте на разходка на открито, опитайте да гледате на далеч по-често, отколкото да се фокусирате върху собствените си крака или непосредствено пред вас.

6. Пийте сок от моркови колкото е възможно по-често (за предпочитане всеки ден).

Ако искате да постигнете максимална полза от тази практика, добавете към нея една или две капки зехтин. Това няма да развали вкуса, но ще ви помогне да абсорбирате здравословните елементи в сока от морковите по-ефективно.

7. Ако очите ви са раздразнени вечер, можете да използвате сок от алое вера вместо обикновените очни капки. Въпреки това, консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате това естествено средство за защита.

8. Когато очите ви се чувстват уморени, измийте ги с топла вода.

9. Опитайте се да не  се взира в екрана на компютъра, телевизора или смартфона в продължение на най-малко 2 часа преди лягане.

10. Изпробвайте упражнението на индийската терака за очите. Това ще помогне на очите и ума ви да останат фокусирани.

Седнете срещу малък неподвижен обект, поставен в открито пространство (например свещ). Фокусирайте очите си и цялото си внимание върху него. Опитайте се да не мигате. Трябва да се стремите да имате ясен и детайлен образ на обекта в ума и паметта си.

След това затворете очите си и съсредоточете вниманието си върху пространството между веждите си, като се опитвате да запазите изображението на обекта в главата си толкова дълго, колкото можете. Направете това за около 10 минути.

Целта на упражнението е да се постигне ясна представа за нещо, преди очите ви да се уморят.