Тази Жена Изминава 120 км Пеша. Причината За Това Ще Ви Просълзи!

Заради любимите ни домашни любимци ние сме готови на много жертви. Например, момиче на име Рейчъл изминава повече от 120 километра пеша, за да намери кучето си!

Рейчъл Никсън, заедно с другарчето си Естер, се разхождали из планините. Спускането се оказва доста стръмно, така че собственичката решила да пусне кучето от каишката, за да бъде по-лесно да пресече пътя.

Когато момичето забелязва Естер, мислела, че преследва птица или е видяла нещо интересно. Но кучето изчезва. Собственичката викала и търсила, но кучето не се виждало никъде.

За да намери домашния си любимец, Рейчъл обикаляла всякакви маршрути и планински пътеки, изкачвайки се до самия връх на планината Мънро, но животното сякаш пропаднало в дън земя.

За щастие момичето не беше само. Всички помогнаха за спасяването на пътешественика – местни фермери, рейнджъри, благотворителни фондации и туристи, които се катереха по планината.

Дори пуснаха дроун, който летеше над цялата област, но не се “виждаше” нищо.

Имаше и доста оригинални идеи – един от фермерите взареди скара за барбекю, с надеждата, че кучето ще бъде привлечено от апетитната миризма на колбаси и бекон

Седмица по-късно Рейчъл призна, че започва да се страхува от най-лошото. Момичето идваше всеки ден на мястото, където последно бе видяла Естер. Тя се скиташе наоколо, викала малкото кученце и се надявала, че тя ще се излезе иззад някой камък или дърво.

– Дадох си двеседмици. Ако през това време не я намеря, тогава ще приема загубата си – призна си Рейчъл.

През цялото време господарката на кучето е извървяла 120 километра!

На 12-ия ден от търсенето тя получава интересно съобщение по телефона от местен фермер със съдържание:

“Мисля, че кучето ви е дошло да ме посети”

Рейчъл се зарадвала, но се опита да се успокои, защото информацията е неточна и тя все още имала повече от час, за да стигне до фермата.

И когато тя стигнала до вратата, не могла да повярва на очите си – тя се завтекла към измършавялата Естер!

Кучето е загубило 2,5 кг тегло, но не са открити никакви наранявания или заболявания. Понякога животните след продължително отделяне или стресова ситуация променят поведението си и престават да разпознават собствениците, но това не се случило с Естер.

Пухкавото бебе не спирало да скача около Рейчъл, ближейки и прегръщайки я!

Изглежда, че кучето е успяло да запази силата си благодарение на една  находка – мъртва овца в планината. Ако не беше трупа на животното, животно трябваше да бъде много по-зле.

За да не се сблъска отново с такива предизвикателства, Рейчъл реши първо да сложи яка с GPS на бебето си.

Сега всички притеснения са далеч! Естер стана местна знаменитост: за кучето не  само беше написано във вестника, но също така получи безплатни  прическа и козметика.