Тези животни бяха спасени от различни хора и те никога не забравиха да благодарят на спасителите си, трогателна историяИма един вид човек, който симпатизира на болката на някой друг и я възприема като негова. Те не могат да минат покрай някой, който наистина се нуждае от помощ без да му помогне и обикновено се възнаграждават с искрени прегръдки и благодарен поглед.

Ние  сме събрали 13 истории за грижовни хора, които са спасявали животни. Тези разкази илюстрират факта, че животните (независимо дали са диви или домашни любимци) разбират какво се случва и са благодарни за нашата доброта.

1. Тази катерица е била на посещение в семейството, което е спасило преди 8 години.

През 2009 г. Бранли Харисън и семейството й открили катерица, която била ранена от бухал. Те се грижат за катерицата  Бела (името, което са дали на животното) в продължение на 5 месеца. След това решават, че е време да се сбогуват и дават на Бела да се върне в дома си сред природата. Въпреки това, благодарна катерица не забравя тяхната доброта и посещава семейството всеки ден в продължение на 8 години.

2. Супердог е много благодарен на ветеринаря си!

3. Този лебед прегръща своя спасител.

Тези птици нямат добра репутация и са известни с това, че са агресивни и враждебни. Но Ричард Уейз не се уплашил и помогнал на птица, която се била забила в оградата. Раненият лебед прегърна мъжа и обгърна врата му. Смятаме, че това е начинът на птица да каже: “Благодаря ви.”

4. “Благодаря” на ветеринарния лекар

5. В този дом всеки ден идва благодарен елен.

Едно семейство спасило див елен от ловци преди няколко години. Сега животното посещава семейството, за да покаже своята благодарност. Еленът е много спокоен: дойде до прозореца и чака всеки да се събуди. Животното обича хляб, така че продавачите от местните магазини му дават по няколко хляба безплатно.

6. Марвин беше спасен от приют за животни и сега е щастлив.

7. “Еленът дойде в къщата ми, търсейки топло място и ми благодари.”