Тези 14 трика за оцеляване някой ден ще спасят живота ти! Виж гиВсеки има умение, което е усъвършенствал и усвоил с години, но много такива неща са предимно полезни за кариерата ни или за общото ни образование.

Колегите от “Bright Side” събраха уменията, които абсолютно всеки би трябвало да има. Те може да изглеждат ненужни на пръв поглед, но всяко от тях просто може да ви спаси живота един ден.

1. Връзване на възли.

 

Научете се да връзвате различни възли. Те могат да ви бъдат от полза в най-различни ситуации: при вдигане на тежки предмети или дейности на открито (туризъм, риболов и други).

2. Идентифициране на годни за консумация гъби от отровни

Много отровни гъби могат да ви навредят дори когато просто ги докоснете – някои от тях може да имат слуз, който причинява обриви или изгаряния. Уверете се, че споделяте тези знания с децата си, когато отивате на планина със семейството си.

3. Маневра на Хаймлих

Този метод може да помогне за спасяване на човешки живот. Така, ако някой се задави с парче храна, вие ще знаете точно какво да направите.

4.Ориентиране в гората

 

Ако сте на излет сред дивата природа, се уверете, че знаете как точно да изход от непознат район. Не разчитайте на устройства, които да ви помогнат: връзката може да прекъсне. За да стигнете до безопасно място, трябва да използвате компас.

5.Познания за водопроводи и електричество.

Този вид познания са полезни в случай на авария или пестене на пари. Например, кранчето се чупи, докато миете съдове и водата започва да пръска навсякъде. Ако не знаете как да я спрете, извадете лодката и бъдете готови да чакате водопроводчика. И когато той приключи с тръбите, вие трябва да поправите всички електроуреди, покрити от водата. Ето къде практическите умения по електротехника могат да бъдат полезни.

6.Използване на ремонтно оборудване

 

Всеки трябва да разполага с минимален набор от инструменти за осъществяване на ремонтни дейности. Колкото и смешно да звучи, трябва да знаете как да забиете пирон в стената или да закачите картина. Не е нужно да се обаждате на специалист за това всеки път, нали?

7.Спасяване на човек от удавяне

Съществува само едно препятствие по пътя към спасяването на човек от удавяне: не може да плувате. Ако, обаче, притежавате това умение, нищо няма да бъде в състояние да ви попречи да спасите живота на този човек. Не забравяйте, че трябва да го доближите по такъв начин, че да не ви забележи. В противен случай той може да ви попречи и да ви завлече надолу в пристъп на паника. След като доближите този човек, го хванете под мишниците или брадичката и го изведете на брега.