Тези 15 храни предпазват значително от рак! Хапвайте ги смело и редовно в големи количества

Ракът – толкова страшен, колкото звучи, все още се смята за ужасна болест. По принцип, ракът е просто термин, свързан с ненормален клетъчен растеж. Правилното хранене и здравословният начин на живот са пряко пропорционални на такива критични заболявания. Критичният аспект на рака е не само бързият растеж, но и потенциалът на разпространение на такива клетки в други части на тялото.

Много от храната във вашия хладилник или килер може да ви помогне да поддържате здравословен живот. Ключът е да включите много плодове и зеленчуци във вашата диета заради техните високи антиоксидантни свойства.

Нека да разгледаме суперхраните, които водят до имунитет срещу рака.

1. Чесън

Чесънът, който е суперхрана, съдържа алицин, за който е известно, че спира разпространението на раковите клетки. Има противовъзпалително действие. Той има редица активни съставки. Той съдържа селен, триптофан и активни агенти на базата на сяра, които атакуват раковите клетки.

# 2. Листни зелени

Зелените листа имат силни епигенетични (коригиращи рака) характеристики. Също така е известно, че намалява риска от  колоректален рак.

# 3. Броколи

Броколите са зеленчук, който съдържа много антиоксиданти за борба с рака. Проучванията показват, че яденето на броколи в пара, само няколко пъти седмично, може да намали процента на рак на простатата, гърдата, белия дроб и кожата.

 # 4. Моркови

>Морковите са богати в осигуряването на противоракови каротеноиди. В проучване, проведено от Бригъм и Женската болница в Бостън, се разкрива, че жените, които ядат само пет порции от четири сурови морковени пръчици седмично, имат 54% намаление на риска от получаване на рак на яйчниците, в сравнение с жените, които ядат по-малко от веднъж месечно. Морковите също са известни, че намаляват риска от рак на бъбреците.

5. Домати

Доматите са най-известни при лечение на рак на простатата. Изключително богат на антиоксиданти, този чудовиден плод може да се консумира както суров, така и варен. Основната съставка е ликопенът, който контролира нивото на “лошите” мазнини в кръвта.

# 6. Цвекло

Цвеклото е използвано в Европа за лечение на рак в продължение на векове. Смята се, че способността за излекуване на раковите клетки се намира в червения му цвят. Сокът от цвекло съдържа антиоксиданти, включително бетацианин, който търси свободни радикали. Също така, цвеклото съдържа високи нива на нитрати и фолиева киселина.

# 7. Фасул

Фасул: бъбреци и черен боб, жълт грах и червена леща са най-известните бобови растения, богати на антиоксиданти. Фасулът също е с високо съдържание на фибри, съдържа фолат и предпазва клетките на дебелото черво.

# 8. Семена

Семената са пълни с добри масла, цели витамини в естествена форма (като витамин Е). Тиквените семена са известни със своите антиоксидантни свойства. Заедно с останалите, те могат да се добавят към сутрешното мюсли или корнфлейкс за блестящ старт на деня.

# 9. Ядки

Ядки като бадеми, бразилски орехи, пекани, орехи, кедрови ядки заедно с другите са най-известни с това, че предотвратяват разпространението на ракови клетки. Те правят чудеса в малки дози, а най-добрата част е, че те могат да бъдат вмъкнати във вашата диета под всякаква форма.

# 10. Банани

Фактът е, че банана е отличен боец срещу рак. Тъмните петна на зрелите жълти банани произвеждат вещество, наречено тумор некрозен фактор (TNF), което унищожава раковите тумори.

# 11. Портокали

Цитрусовите плодове, особено портокалите, са известни, че намаляват растежа на заболяването с петдесет процента. Плодовият сок, както и неговата кора, са известни с борбата с раковите клетки.

# 12. Калций

 

Раковите клетки процъфтяват в кисела среда и калцият ги неутрализира. Така че най-важното е да консумирате богати на калций храни, за да сте сигурни.

# 13. Не пушете

Ракът на белия дроб е най-разпространеният вторичен продукт на тютюнопушенето. Но не само белите дробове, които страдат от последствията, всичко, което влиза в контакт с дима – устата, ларинкса и хранопровода, са застрашени. Така че внимавайте.

14. Кажете НЕ на белия хляб

Проблемът е, че те са предимно бели: бял хляб, макаронени изделия, картофи и захарни сладкиши. Консумирането на твърде много от тях ви поставя във висок риск от колоректален рак.

# 15. Преминете към безкофеина

Декафът идва от декофеинизираното, което е 97% от отстраненото кафе. Бидейки богат на антиоксиданти, той ще “изтрие” свободните радикали и по този начин ще ограничи щетите, които те могат да причинят на вашето тяло.