Това не са снимки от друга планета, а това са реални места на планетата земя! Вижте гиВсички обичат да пътуват, да посещават различни места и да гледат прочути дворци, замъци и църкви. Уникалността на Нова Зеландия не е това, което предишните поколения са построили или създали, а това, което човешката раса не е докоснала – природата.

Екипа на “Bright Side” ви кани да посетите Аотеароа, Земята на дългия бял облак и едно от най-вълшебните места на Земята.

1. Джедай

На преброяването на Нова Зеландия през 2001 г. 1,5% от населението изброява религията си като “джедаи”.

2. Министър на Властелинът на пръстените

Правилно! Нова Зеландия има министър на пръстените. След трилогията туризмът, свързан с Толкин, стана толкова популярен, че правителството трябваше да назначи министър, който да регулира процеса. По принцип Нова Зеландия има свой магьосник.

3.Татуировки

Татуирането е много важна част от културата Māori и често се прави на лицето (за мъже и жени). Дизайнът е доста сложен и може да разкрие много за носителя. Традиционно се извършва с ножове и длета вместо с игли.

4.Говорител подобен на Елф

Трилогията “Властелинът на пръстените” имаше толкова голямо влияние върху ежедневието в Нова Зеландия, че в елф е говорител на метеорологичен доклад за националната телевизия през 2012 г. Може би един ден този език ще бъде преподаван в училищата. Това със сигурност ще бъде най-популярният клас със 100% присъствие!

5. Най-дълго име на място, намиращо се в която и да е англоговоряща страна

Taumatawhakatangihangaoauauotameteaturipukakapikimaungah-oronukupokaiwhenuakitanatahu означава “мястото, където Tамати, мъжът с големите колене, който се хлъзгал, изкачил и погълнал планини, известен като” landeater “, свирел флейта на любимата си.” Как това име се вписва в документите? Или може би сертификатите за раждане от това място идват на наистина големи парчета хартия.

6.Аотеароа

Aoтеароа е името Маори за Нова Зеландия и може да бъде преведено като Земята на дългия бял облак. Легендата за Маори казва, че Нова Зеландия е извадена от морето от полубога Māui.

7. Киви

Когато чуете думата “киви”, вероятно си мислите за плод. Но не и ако сте в Нова Зеландия!  Уникална птица Киви може да се намери само на това място. Не може да лети и има пера, подобни на козина. Монетата с един долар е наречена също киви. Макдоналдс продава киви-бургери. И дори новозеландците гордо се наричат Кивис.