Това са най-известните котки на земята. Няма да повярвате колко различни са..

Днес бих искал да говоря за знаменитости, но не за онези, които виждаме по телевизията всеки ден или в новинарски бюлетини, а за онези с опашка и мустаци.

Котка Лил Баб

Запознайте се с котка на име Лил Баб, а тя не е обикновен вид: големи изпъкнали очи, къси крака, всеки от които има един допълнителните пръст, долната челюст е по-къса от горната част и няма зъби, поради което езикът й постоянно виси, този ефект се причинява от вродени генетични заболявания.

Тя е родена през 2011 г. в приют за животни, в котилото на обикновени котки в двора. Работниците в приюта, които ги хранели, били почти сигурни, че никой няма да я вземе. Въпреки това, щастието се усмихва на Лил Баб в деня, когато Майк Бридавски дойде в приюта и стана новият й господар.
Котката Томбил

Следващият герой на днешната история е котка на име Томбили, известна с фотографиите си, на която той с неимоверно важна физиономия и внушителни пози се подпрял на тротоара на турския град Истанбул.

Снупи

Тази хубава котка на име Снупи, която изглежда донякъде анимационна, успя да открие почитатели по целия свят благодарение на своя, наречен нещастен външен вид.

Двуцветната котка Венера

Двулицевата котка Венера е от Южна Каролина. Тя е уникално оцветена по лицето с идеално разделение в черно-червените половини, а очите на животното също са с различни цветове, съответно зелени и сини. Смята се, че Венера има рядка патология, наречена хетерохром.

Сърдитата котка

Това е котка, която се превърна в интернет знаменитост заради необикновената му външност. Изглежда постоянно недоволната муцуна на животното всъщност е резултат от неправилна захапка.