Това смъртно ранено коте се грижи за болно момче.. Трогателна история!

Тази история започва преди 7 години, когато семейство от Великобритания донесе малко домашно коте в къщата си. Това котенце напълно промени живота на техния син Киан.

Когато Симба прекрачи прага на новия си дом, той веднага се затича към четири годишното момче Киану и се качи на коленете му. Симба сякаш знаеше нещо за момчето. Фактът е, че Киан се ражда преждевременно и е много болен.

“Той има аутизъм, синдром на вторична имунна недостатъчност, дегенеративни кости и меки тъкани”, каза Беки Грийн, майката на Киану.

Този ден Симба стана ангел-пазител на Киану.

Киану често спира да диша и Симба веднага се втурва към хората, за да им разкаже за това.

Когато Киану е неспокоен и уплашен, Симба седи в прегръдките му и силно се притиска. Той е единственият, който може да успокои момчето. И всяка вечер котката си ляга с Киану, а когато заспива – излиза. А на сутринта, преди Киану да се събуди, Симба винаги се връща в леглото си.

На 9 октомври животът на това семейство се промени напълно. Беки тръгваше за работа и щеше да заведе децата в училище, когато Симба изскочи от къщата през отворената врата и изчезна от погледа й. Беки си помисли, че ще се върне у дома, но малко по-късно от съседа получи съобщение, което я шокира: “Симба е блъсната от кола”.

– Аз се втурнах вкъщи възможно най-бързо. Видях Симба, която лежеше отстрани на пътя. Краката му бяха просто смачкани … Взех го леко и го дадох на майка ми, която седеше на седалката до мен. Бързо се втурнахме в болницата, а Симба, въпреки състоянието си, измърка много силно “, спомня си Беки.

Беки предупреди лекарите предварително, че идва със Симба. Ветеринарите бяха шокирани от състоянието на лапите му. Но най-важното е, че неговите вътрешни органи не били засегнати.

За съжаление тази болница не можеше да помогне. Други специалисти бяха необходими тук и Беки отиде в клиниката “Куинс” в Кеймбридж.

” Приспете го и си вземете нова котка” – такива думи бяха изказани от опитни експерти за Симба. Те не виждаха целесъобразността от най-сложните операции, от които имаше нужда котката.

Слушайки това, Киан падна на пода и получи епилептичен припадък. Помолил лекарите да спасят любимата му котка, но те само свили рамене. СИмба, като видял, че момчето му е зле, събра цялата си сила и използва задните си крака, за да пропълзи към господаря си. Той се потърка в лицето на момчето и изсумтя силно. Не се интересуваше от счупените си лапи и зловещата болка. Знаеше, че Киану сега се нуждае от него.

“Това беше най-сърдечният момент в живота ми”, казва Беки.

Сестрата, която наблюдавала всичко това, посъветва Беки да се свържат с д-р Ноел Фицпатрик, ортопедичен ветеринар от световна класа.

Забележителни хирурзи в клиниката на д-р Ноел незабавно поставят Симба на операционната маса. Те не дават 100% гаранции, че котката ще оцелее, но не планират да се предадат. Сега е 7-та седмица, откакто Симба е под грижите им. Той вече е имал много операции, подмяна на кожата и реконструкция на костите.

И сега той е много по-добре. Той дори започна да яде сам.