Това ще се промени в живота ти, ако престанеш да спиш..Има ли ли сте халюцинации или заблуди, които са ви карали да се чувствате като част от истински филм на ужасите? Това е нещо, което може да се случи от липсата на сън. Следващата статия ще ви доведе стъпка по стъпка през етапите на екстремно лишаване от сън, за да разберете какво ви очаква от другата страна.

Представете си за момент колко повече можем да направим, ако спрем да спим. С цялото това допълнително време бихме могли да се превърнем в суперхора. Някога чудили ли сте се дали има шанс да научим мозъка ни да спи по-малко или може би изобщо да не спи?

Колегите от “Bright Side” са събрали някои факти за ефектите от крайно лишаване от сън, в случай, че искате да опитате.

6 часа по-късно, след безсънна нощ

Принуденo да се справи със стреса след безсънна нощ, тялото ви започва да произвежда прекомерно количество хормон кортизол. Прекомерният кортизол ни прави по-раздразнителни и тревожни, което води до напрежение и объркване.

12 часа по-късно

Вашият мозък започва да изключва несъществени умствени функции като време за реакция и вземане на решения. Чувствате се западнали, но все още можете да се справите добре с ежедневните си задачи.

24 часа по-късно

Парадоксът започва с факта, че вместо да се чувствате уморени, имате внезапно избухване на енергия и може да се почувствате още по-продуктивни от обикновено. Всичките ви сетива се изострят и светът и хората около вас изглеждат приятни. Това е така, защото мозъкът ви се опитва да компенсира липсата на сън чрез увеличаване нивата на допамина. Това е за добрата новина, ако отидеш без да спиш отвъд тази точка, започваш да се сблъскваш с далеч по-малко вълнуващи последици.