Топ Храни, Които Стимулират Метаболизма ВиВажно е да имате предвид, че всеки има различен метаболитен процент. Правенето на редовни упражнения, достатъчно сън и пиене на много вода са три от най-добрите неща, които можете да направите, за да ускорите метаболизма си. Можете обаче да го направите да работи ефективно, като ядете правилно.

Споделяме списък с храни, за които е доказано, че помагат да се даде тласък на вашия метаболизъм. Добавете тези храни към ежедневната си диета.

1.Люти чушки

Проучванията показват, че яденето на люти чушки може да ускори метаболизма Ви с 25%.

Ако яденето на пикантни храни ви кара да се потите повече от обичайното, това се дължи на капсаицин, съединение, което стимулира рецепторите на болката в организма. Увеличава кръвообращението и метаболизма, което прави тялото ви да изгаря мазнините по-бързо.

2. Цели зърна: овесена каша и кафяв ориз

Приема на зърнени храни винаги се препоръчва при здравословна диета. Тайната е да избирате цели зърна – например пшеница, овесена каша, ориз и царевица.

Цели зърна имат хранителни вещества и сложни въглехидрати, които ускоряват метаболизма ви чрез стабилизиране на нивата на инсулина.

Не забравяйте, че ниското ниво на инсулин не е добро, тъй като дисбалансът на този химикал казва на организма, че трябва да съхранява допълнителни мазнини. Затова бъдете предпазливи при консумацията на тези храни.

3. Броколи

Броколите може да не са вашият любим зеленчук, но това е важен източник на калций, който ускорява метаболизма ви. Той е богат и на витамини C, K и A.

Една порция броколи ще ви осигури важно количество фолиеви и диетични фибри и разнообразие от антиоксиданти. Това е една от най-добрите детоксикационни храни, които можете да добавите към вашата диета.