Топ Храни, Които Стимулират Метаболизма Ви4. Супи

Многобройни проучвания потвърждават, че консумацията на супа е свързана с по-нисък риск от затлъстяване. В повечето диети тази храна е включена преди главните ястия. Защо? Изследователите заключават, че хората, които започват със супа, консумират по-малко тежка храна, когато става дума за основното ястие.

Всъщност, изследване в Университета на Пенсилс  установи, че комбинацията от течности и твърди вещества в супата води до намаляване на апетита, като по този начин се намалява прекомерният прием на храна и помага за по-бързо изгаряне на мазнините.

5. Кафе и зелен чай

Много проучвания показват, че кафето и зеленият чай ускоряват метаболизма, както и осигуряват други ползи за здравето: притежават голямо количество антиоксиданти, помагат за понижаване на нивото на кръвната захар, помагат да се изгарят повече мазнини и да се намалят признаците на целулит.

6. Ябълки и круши

Ябълките и крушите могат да бъдат големи съюзници, когато става въпрос за намаляване на теглото, не само заради ниското си съдържание на калории, но и защото тези два плода могат да стимулират метаболизма ви. Това се подкрепя от проучване, проведено в Държавния университет в Рио де Жанейро, което потвърждава, че жените, които ядат три ябълки или малки круши на ден, губят повече тегло от тези, които не са го направили.