Топ 10 На Най-Малките Страни В Света, За Които Никога Не Сте Знаели, Че СъществуватВ света има над 200 държави и сме сигурни, че сте чували за всяка от тях поне веднъж. Но съществуват държави и територии на нашата планета, които никога не сме знаели, че са съществували. Те заемат супер малка площ, а някои от тях са обитавани само от няколко семейства.

Колегите от “Bright Side” решиха да направят списък на десетте най-малки държави с население, по-малко от средния град или дори малко селище.

1.Палау

Република Палау е островна държава, която се състои от повече от 300 острова с различни размери. Палау е едно от най-невероятните места на Земята: неговите дъждовни гори са пълни с уникални растения и птици, а в териториалните води са населени 130 застрашени вида акули. Но най-забележителната гледка в страната е езерото, с над 2 милиона медузи в него. Но не се безпокойте: с течение на времето напълно загубиха способността си да ужилват.

2.Ниуе

Ниуе е малка островна държава в Океания. Въпреки наистина невероятните гледки, туризмът не е популярен там. Ето защо страната зависи в голяма степен от чуждестранната помощ, особено от Нова Зеландия. Столицата е само малко селище с население от по-малко от 600 души. Но островът има свое собствено летище и истински супермаркет – единственият в цялата държава.

3.Сейнт Китс и Невис

Държавата се състои от два острова: Сейнт Китс и Невис. Един от основните източници на доходи е програмата за икономическо гражданство, която позволява на всеки, който има най-малко 250 000 долара, да инвестира в местната захарна промишленост и по този начин да получи статута на гражданин на Сейнт Китс. Друг начин за получаване на гражданство е да закупите имот на стойност не по-малко от $ 400 000 на двата острова.