Топ 10 Храни, Които Сериозно Увреждат Зъбите ВиВсички искаме да имаме здравословна усмивка и правим всичко възможно да гарантираме това: редовно посещение при зъболекаря, отказ да ядем сладки храни и поддържане на диетата си. Въпреки това храни, които изглеждат безопасни често се оказват много вредни за здравето ни.

За да помогнат на нашите читатели, колегите от “Bright Side” състави списък с храни, които всички ядем и които нанасят на зъбите ни повече вреда, отколкото полза.

10. Боровинки

Боровинките не оказват влияние върху здравето на нашите зъби, но те ги оцветяват в синьо. Разбира се, ако не ядете боровинки много често, това няма да се случи, но истинските им фенове трябва да бъдат подготвени да видят, че зъбите им стават малко жълти поради сока.

9. Бяло вино

Почитателите на бялото вино трябва да направят важен избор: любимата си напитка или здравословен емайл. Вторият вариант трябва да бъде ваш избор, ако не искате зъбите ви да бъдат хипер чувствителни или крехки.

8. Червено вино

Червеното вино всъщност не се отразява върху здравето на нашите зъби, но променя техния естествен цвят на грозен сив нюанс.