Тук ще разбереш, как да се отървеш от 6те вида различни телесни мазнини!Има многобройни начини да се отървете от наднорменото тегло и в наши дни можем лесно да намерим стотици проучвания и хиляди съвети. Но проблемът е, че определен метод може да бъде полезен за един човек и напълно безполезен за друг. Това се случва, защото всички ние имаме различни видове тела.

Изследването на различни видове затлъстяване е определило 6 различни типа телесна мазнина въз основа на това къде в тялото се натрупва главно.

Колегите от “Bright Side” проучиха и създадоха списък с най-ефективните начини за премахване на мазнините за всеки тип тяло.

1.Затлъстяване в горната част на тялото

Причина:

Този тип мазнина обикновено започва да се натрупва, ако консумирате повече калории, отколкото изгаряте, така че основните причини тук са преяждане и неактивност.

Как да се отървете:
-Правете аеробни упражнения, защото този вид мазнини се появява поради липсата на физическа активност. Разходки, бягане или плуване най-малко 30 минути всеки ден ще ви помогнат да се отървете от тях.
-Спрете консумирането на рафинирана захар и забравете за напитки, подсладени със захар. Сладката храна и напитките не ви карат да се чувствате пълноценни, но ви накарат да консумирате много ненужни калории.

2. Затлъстяване в коремната област

Причина:

Някои от причините, които причиняват мазнини в тази част на тялото, са стрес, депресия и тревожност.

Как да се отървете:

-Избягвайте стреса и се научете да сте спокойни. Хормона кортизол прави мазнините да се натрупват в корема, така че добър вариант за вас е да медитирате или да правите някои дихателни упражнения.
-Пийте зелен чай. Това е страхотна горелка за мазнини. Пиенето на чаша горещ зелен чай е добър начин да се успокоите, когато имате нужда.

3.Затлъстяване в долната част на тялото

Причина:

Една от причините, поради които бедрата ви може да са значително по-големи, може да се дължи на излишък на глутен във вашата диета. Ако не сте доволни от размера на долната част на тялото си, може да помислите за изпробване на диета без глутен.

Как да се отървете:

-Ходете по стълби. Това ще ви помогне да изгорите мазнините по бедрата много ефикасно и ще тонизира мускулите на краката ви.
-Не прескачайте закуската. Ако не ядете закуска, за да задействате метаболизма си сутрин, ще се почувствате по-гладни през целия ден и в крайна сметка ще ядете повече.