Тя ползва само 5 хитри трика, за да оформи талия там, където природата я е лишила от нея (СНИМКИ)

Тялото, с което природата ни е дарила, трудно можем да променим. Въпреки това, упоритите диети, тренировките, дори хирургичната намеса могат да свършат чудеса.

Днес, обаче, ще ви покажем един много по-лесен и несвързан с лишения и болка начин, с който винаги да изглеждате с перфектни пропорции , дори по природа да ви липсва талия – един от най-важните атрибути на женствеността. За целта ще използваме съветите на една млада и красива жена, която може да прави истински чудеса с облеклото:

Името й е Кристина Зиас и тя е позитивна млада модна блогърка от Лос Анджелис.

По правило повечето модни блогърки в Инстаграм с гордост се фукат с фигурите си на пясъчен часовник. Именно тази форма се свързва изконна с женствеността. Но Кристина освен с наднормено тегло е “дарена” от природата само с „правоъгълни“ форми, при които талията напълно липсва.

 

Кристина обаче е истински професионалист в подбора на дрехи , в които това не е толкова забележимо. Освен това в една модна визия тя комбинира няколко техники наведнъж. Просто приказка! Ние вече намерихме нов модел за подражание …

Ето и 5-те модни трика за тънка талия

Не просто контрасти

Младата жена умело си играе с цветовете. И за да подчертае талията, тя подбира дрехите си в най-контрастни нюанси. Но! Горната или долната част трябва да са в черен или друг тъмен цвят. Това подчертава талията повече от, например, обикновена комбинация от две ярки дрехи.

 

 

Не просто висока талия

Кристина обича да прибягва до комбинация от висока талия и вертикален ред копчета на дънки, рокли и гащеризони. Такъв трик издължава визуално целия силует и превключва вниманието от талията към красивата декорация. Няма значение къде са разположени копчетата – над или под талията. Тази техника работи безотказно и в двата случая!

Свободен топ + права долна дреха

Напълно свободните дрехи често просто крият фигурата, заедно с всичките й предимства. Ако целта е да се подчертае нещо (в случая с Кристина – талията), тогава контрастите на стиловете ще помогнат. Момичето комбинира свободни блузи с прави поли, панталони и дънки.

Така под обемния връх изглежда, че областта на раменете и гърдите е по-мъничка от бедрата – и талията става изразена.

Квадратни деколтета

Да, формата на деколтето също влияе върху визуалното възприемане на пропорциите. Квадратно деколте с ширина до средата на ключицата визуално се проектира надолу към кръста, така че изглежда по-тесен. А ако изберете полу-свободни и леко разкроени панталони или пола, ефектът ще работи двойно.

 

Честно казано, отбелязваме, че понякога Кристина опитва подобни кройки, но с ширина до края на раменете, само че тогава ефектът е точно обратен: “правоъгълната” фигура се вижда в пълен блясък. Запомнете тази разлика!

Къс топ + блейзър

Всеки знае, че правият блейзър покрива добре областта под гърдите – истинско спасение за фигура с няколко килца отгоре точно в талията! Но ако в същото време облечете къс топ и панталони с висока талия, обръщайки внимание върху откритата част на талията, тогава ще изглежда, че тя е по-тънка от действителното. Една подробност: коремчето в никакъв случай не трябва да виси в сгъвката!

 

Вземете пример от красивата Кристина и убедете околните, че имате перфектната фигура!

 

Източник: За Жената