7 Умни съвети, които ще ти помогнат да се погрижиш за колата ти през зимата 

Зимата обикновено е неприятно време от годината за шофьорите, тъй като студените месеци често разкриват най-големите притеснения за шофирането. Смяна на гумите, почистването на снега и леда от колата сутрин, размразяване на предното стъкло – това едва ли е пълен списък на предизвикателствата, които зимата може да ви поднесе.

Колегите в “Брайт Сайд” съставиха 7 прости съвети за грижа за колата през зимата и трикове, които ще ви помогнат да сте подготвени за студеното снежно време.

1.Заледени прозорци

Как да решим проблема: Смесете оцет и вода в съотношение 3:1. Нанесете разтвора върху заледената повърхност с помощта на бутилка с пулверизатор, за да я почистите.

Как да предотвратим проблема: Ако забележите, че прозорците на колата вече са заледени, има един лесен начин за тяхното бързо размразяване. Смесете 600 милилитра спирт, 150 милилитра вода и капка веро в шише с пулверизатор. Нанесете разтвора върху прозорците и ледът ще се разтопи.

2.Замръзнала ключалка

 

Как да решим проблема: Един лесен начин за поправяне на замразената ключалка се състои в употребата на дезинфектант за ръце. Спиртът в него помага за премахване на леда и отключване на колата. Просто изсипете няколко капки от дезинфектанта върху ключа и вижте как методът работи като на магия. Може да използвате един стар метод за решаване на този проблем. Нагрейте ключа с кибритена клечка или запалка и го поставете в ключалката. Само внимавайте да не се изгорите.

Как да предотвратим проблема: За да предпазите ключалката от замразяване, се опитайте да впръскате малко WD-40 в ключалката. Ако отделите малко време, за да направите тази проста процедура, преди настъпването на студените зимни дни, ще си спестите много неприятности.

3.Замръзнали врати

Как да предпазим вратите на колата от замразяване? Вие може да забравите за този досаден проблем с помощта на спрей за готвене. Просто впръскайте малко от него върху гумени уплътнения около вратите на колата и го разнесете с обикновена салфетка.

4.Замъглени прозорци

Как да решим проблема: Използвайте гъба за дъска, за да почистите замъглените прозорци, без да ги замазвате.

Как да предотвратим проблема: Напълнете стар чорап или платнена торбичка с пясък за котки. Завържете го и го поставете под седалката на колата. Пясъкът помага за абсорбиране на влагата и предпазва прозорците от замъгляване.

Допълнителен съвет: Не оставяйте отворени бутилки с вода или други напитки в колата през нощта.