Хитър начин да премахнем лошата миризма от сака за тренировки

Обичате да ходите на фитнес? Вероятно в този случай ползвате спортен сак или раница, в които носите екипа си за тренировки. Сигурни сме, че сте забелязали как от време на време чантата ви започва да мирише лошо все по-натрапчиво.

Това се дължи на потния екип и маратонки, които прекарват известно време в чантата. Ако често забравяте да извадите мръсните дрехи и обувки от сака, лошата миризма ще се увеличи многократно, както и микробите и бактериите.

Как да премахнете лошата миризма от сака и да го почистите най-лесно?

Изперете го

Разбира се, първото нещо, което трябва да направите, е да го изперете в пералнята на по-висока температура. Така ще премахнете едновременно и бактериите, и лошата миризма.

Сложете в него торбички от чай

Използваните торбички от чай имат свойството едновременно да отнемат лошата миризма и да ароматизират. Оставете няколко торбички в чантата за през нощта. На сутринта ги извадете и забършете.

Избършете с ароматизиращи антибактериални кърпи

Добър начин за всекидневно ароматизиране на спортната чанта е честото ѝ забърсване с ароматизиращи кърпички, съдържащи антибактериални и противогъбични вещества, които да я дезинфекцират.

Изпразвайте я веднага след ползване

Ако искате чантата ви да не събира лоши миризми и да не създава среда за развитие на бактерии, изпразвайте я веднага след като се приберете от фитнеса.

Не изхвърляйте силикагелът от чантата

Ако на дъното на спортния ви сак е имало торбичка с гранули, каквито се слагат и в обувки и други чанти например, не го изхвърляйте. Силикагелът има за цел да извлича влагата от дадения продукт, както и да дезинфекцира.

Източник: az-jenata.bg