Храните, които ще върнат метаболизма ви от преди 10 години

Десетки диети обещават бърза загуба на тегло с помощта на някои продукти.  Ускоряването на метаболизма  е подходящ метод за решаване на този проблем, който с право може да се нарече универсален.

Каквото и да е изкушението и да се яде повечко храна, този подход може да доведе до обратен резултат – увеличаване на масата, да не говорим за по-сериозни последствия. Тялото трябва да получи достатъчно количество хранителни вещества, така че е необходимо да се яде преди всичко балансирано.

Предлагаме ви списък от продукти, които ще спомогнат за ускоряване на метаболитните процеси, те ще ви заситят в максимална степен и няма да навредят на фигурата ви.

Диетично месо, съдържащо голямо количество протеини, стимулира подобряването на метаболитните процеси. Например, пилешката гърда, съдържаща 300 калории, ще даде 210 от тях на енергийните разходи на тялото, а останалите 70 ще отидат за нейното усвояване. Казано по-просто, дълго време ще забравите за глада и ще бъдете пълни с енергия без последствия за фигурата ви.

За да подобрите метаболизма, трябва да се грижите за мускулната маса. Добавете към вашата диета нискомаслени млечни продукти – източници на калций и витамин D, които са от съществено значение за здрави кости и мускули.
Храносмилането на цялото зърно е страхотна идея. Тялото изгаря два пъти повече калории, когато яде храни, богати на фибри. Много по-полезно е да се яде кафяв ориз или зърна от овес, отколкото обработените люспи.

Лют пипер

Капсаицинът е активна съставка, съдържаща се в лютите чушки. Това вещество се бори с увеличаване на теглото, регулирайки чувството на глад. Сложете на ястията си лют пипер във всякаква форма

Студеният или горещ зелен чай ускорява метаболизма почти веднага. Той съдържа мощен антиоксидант, известен със своя терапевтичен потенциал.

Дефицитът на желязо в организма води до инхибиране на метаболитните процеси, както и до развитие на анемия. Не забравяйте да включите в диетата си храни, богати на тази ценна минерална субстанция, елда и леща.

За ефективна загуба на тегло е важно да се консумира достатъчно вода: диетолозите съветват средно да се пие по 2 литра вода на ден, с изключение на други течни храни и напитки.

Тези 6 продукта са достатъчни, за да направят пълноценна дневната ви дажба и да не почувствате никакъв глад

Източник: За Жената