Ще Се Изненадата От Тези Ежедневни Навици, Които Могат Да Навредят На Нашето ЗдравеПрекратяването на вредните навици може да се окаже трудно. Още по-трудно е да се откажете от тези, които считате за полезни, но всъщност могат да навредят на здравето ви. Представяме ви списък на ежедневните навици, които могат да ви причинят повече вреда, отколкото полза.

1.Предотвратяване на кихането

© onedio

Когато затворите устата и притиснете носа си с пръсти, за да предотвратите кихането, вие увеличавате вътрешното налягане в тялото си. По този начин кръвния поток към мозъка се нарушава и вашите кръвоносни съдове и нервна тъкан се компресират. Това може да доведе до главоболие, увреждане на кръвоносните съдове и дори проблеми със слуха. Никога не възпрепятствайте кихането.

2. Използване на парфюм

© Constantin Film

Често в производството на парфюми се използват синтетични вещества, тъй като те произвеждат по-силни аромати и са по-евтини, отколкото естествените масла. Тези субстанции могат да предизвикат замайване, гадене и сънливост. Освен това те дразнят очите, гърлото и кожата. Добра идея е да замените парфюмите с етерични масла или да ги прилагате само в добре проветрена стая.

3.Използване на телефона преди лягане

curapelanatureza

Изкуствената светлина през нощта потиска производството на хормона мелатонин, който регулира съня и събуждането. Ниският мелатонин може да доведе до депресия, рак, затлъстяване, сърдечни заболявания и крехка имунна система. По този начин заспиването рано е разумен избор за подобряване на вашето здраве.