10 Актьори, Които Се Появиха На Екрана Дори След СмърттаМного актьори са идолизирани през живота си; Някои остават в паметта на своите фенове завинаги. И само избраните могат да се появят на екрана дори след смъртта им. Понякога това се дължи на необходимостта от завършване на филм, а понякога целите на творците са търговски.

Колегите от “Bright Side” избра 10 невероятни истории за “възкресенията” на известните актьори във филмите и рекламите.

1.Брус Лий, 1940-1973

Снимките на “Игра на смърт” започват преди смъртта на Брус Лий. След нея се води дискусия дали да продължат, но надделява мнението, че кадрите с него са достатъчни и филмът трябва да бъде завършен. Премиерата е 5 години след смъртта на актьора. В част от сцените са включени дубльори, техническите нововъведения също помагат, но в един кадър може да се види фигура на Лий от картон.

 

2.Питър Селърс, 1925-1980

Още по-сериозен случай се случи няколко години по-късно. Британският актьор Питър Селърс, известен като инспектор Клузо в поредицата филми за Розовата пантера, почина преди да започнат снимките. Но създателите на филма решават да си дадат шанс и да пуснат нов филм.

3.Брендън Лий 1965-1993


28-годишният актьор Брендън Лий, син на Брус Лий, умира на снимачната площадка на „Гарванът”, след като е ранен с куршум в корема. Реквизитът просто не бил правилно подготвен. Той издъхва в болницата няколко часа след изстрела. Сцената е презаснета с друг актьор. През 1993 година техниката е достатъчно напреднала, за да изобрази лицето на Брендън върху тялото на негов дубльор, а гримът допълнително облекчава работата. Филмът има огромен успех.