10 Близнаци На Известни Забележителности, Които Могат Да Се Посещават БезплатноТази статия е написана за онези хора, които обичат да пътуват, защото обичат историята, а не защото искат да се представят.

Открихме 10 алтернативни места, които са също толкова добри, колкото техните претрупани близнаци от гледна точка на външен вид, историческа стойност и атмосфера. Между другото, в края на статията има много хубава изненада за всеки, който иска да учи в Хогуортс.

10. Колизеума / Пула Арена

Колизеумът е един от най-разпознаваемите и популярни забележителности в света, но много малко хора знаят, че близнакът му е в Хърватия.

9. Катедралата Нотр Дам де Париж / Амиен

Когато погледнете тези 2 снимки, искате да започнете да играете на “намерете 10 разлики”. Двете готически катедрали са във Франция. Нотр Дам е в столицата, а катедралата Амиен е в северната част на страната. Можете да отидете там по всяко време на годината и да се насладите на готическата архитектура почти изцяло по своему.

8. Мачу Пикчу / Исла дел Сол

Мачу Пикчу е най-популярният град на инките. Но няма храна или вода и само ограничен брой туристи. Посещение в Мачу Пикчу е уморително и скъпо. Друга възможност е да отидете в Боливия и да посетите друг град на Инките: Исла дел Сол.