10 Величествени езера, които разкриват колко прекрасен е нашият свят!На Земята има много спиращи дъха места, които вдъхновяват, очароват и ви напомнят, че природата е
най-добрият художник.

Bright Side избра десет живописни и невероятни езера, за да ви покаже колко красива може да бъде природата!

1.Морейнското езеро, Канада

biglifetime

Морейн е ледено езеро в националения парк Банф в Канада. Ледниците поддържат езерото, така че неговата максимална дълбочина се наблюдава през юни. Светлината на пречупване на каменния настилка под езерото придава великолепен син цвят на водата. Морейн е едно от най-сниманите места в Канада и не е трудно да разберете защо – изглежда като истински рай!

2.Езерото Крейтър, Орегон, САЩ

portalcienciayficcion

Кратерското езеро се намира в кратера на изчезнал вулкан Маунт Масама, който е бил активен преди 7000 години. Основната забележителност на езерото е островът на магьосниците, който заради облика си е наречен “Фантом кораб”. В тъмното, изглежда като кораб в морето. Също така в Крейтър езерото има огромен дънер, наречен “старецът на езерото”. Той се е потопил вертикално в езерото повече от 100 години и те казват, че това носи късмет на всеки, който го види.

3.Езерото Абрахам, Канада

500px Pete Wongkongkathep

Абрахамското езеро е изкуствено езеро, създадено по време на изграждането на язовир през 70-те години. Необичайните шарки, които се появяват в дебелия лед при замръзване, привличат много туристи и фотографи. Тайната на това чудо е, че метените мехурчета, които се произвеждат от растенията на езерото, се издигат от дъното и се сгъстяват на различна дълбочина, създавайки този удивителен визуален ефект.