10 Грешки, Които Ни Карат Да Харчим Повече Пари За Храна



Посещаваме супермаркетите почти всеки ден, но рядко мислим как някои от нашите навици за пазаруване са направо грешни. Въпреки това, такива привидно тривиални неща могат да бъдат сериозно източване на нашия бюджет.

За да ви помогнат, колегите от “Bright Side” са направили списък с най-често срещаните грешки при пазаруването. По-важното е, че ще научите как да спестите покупки, без да се жертвате за качеството!

10. Пазарувайте за продукти в погрешен ред

Често сме затруднени да ограничим броя на елементите, които купуваме в супермаркетите. Но няма нищо нереалистично да започнете да избирате повече продукти, които са полезни за вашето здраве. Ако просто не можете да устоите на пълненето на количката до ръба, опитайте да започнете пазаруването си в отдела за зеленчуци: Зеленините и зеленчуците ще заемат много място, така че ще има по-малко място за скъпите и нездравословни неща.

9. Не знаете цените на продуктите, които купувате редовно

Опитайте се да запомните или дори да запишете цените на продуктите, които купувате редовно. Това ще ви помогне да не се заблуждавате от фалшиви разпродажби, когато цената остава същата, но цената на марката вика за мащабно намаление. Следващият път, когато отидете в супермаркет, ще направите по-малко непланирани покупки и ще се възползвате по-добре от истинските отстъпки.

8. Не планирайте за напред

Това се отнася не само до списъците за пазаруване, но и до менютата за домашно ястие за следващата седмица. Чрез предварителното планиране на храната от понеделник до петък винаги ще знаете кои продукти да купите, за да приготвите ястията. По този начин е по-малко вероятно да направите безполезни покупки.