10 емоционални филма, които ще задържат вниманието ви до самия край!Някои филми са толкова добри, че буквално не можете да отлепите очи от екрана.

Дори и след като ги изгледате, те остават във вас завинаги.

В следващите редове ще ви представим точно 10 подобни продукции.

1.„Животът на другите“

dvd-premier

Източен Берлин, ноември 1984. Пет години преди упадъка си, някогашното правителство на Източна Германия осигурява властта си чрез безмилостна система от контрол и наблюдение. Лоялният капитан Вайслер се надява да подпомогне кариерата си, като приеме задачата да събира доказателства срещу драматурга Дрейман и неговата приятелка, известната актриса Криста-Мария Зиланд.Това, което Вайслер не е очаквал, е, че потапяйки се в света на своята „мишена”, той започва да се променя. Любовта, литературата, свободомислието и свободата на словото разкриват на Вайслер колко незначителен е собственият му живот.

  • IMDb рейтинг — 8.5

2.„Това трябва да е мястото“

Medusa Film

Шайен (Шон Пен) е бивша рок звезда. Вече е на 50, а все още се облича в готик дрехи и живее в Дъблин. Смъртта на баща му, с когото отдавна не си говорят, го отвежда отново в Ню Йорк. Той открива, че баща му е бил обсебен от това да търси реванш за униженията, на които е бил подложен. Шайен решава да започне оттам, докъдето е стигнал баща му и тръгва на дълго пътуване из Америка.

  • IMDb рейтинг — 6.7

3.„Помни“

ndplay.ru

Животът на Зев е към своя край. Той прекарва времето си в старчески дом, но не е забравил за своята основна цел – да открие нацисткия офицер, убил цялото му семейство в Аушивиц през Втората световна.

  • IMDb рейтинг— 7.4