10 Заместители На Захарта, Които Са Полезни За Здравето ВиПървото нещо, което всички практикуващи здравословно хранене препоръчват, е да намаляти захарта. Ние знаем, че захарта е от малко полза за нашето здраве; Освен това енергийната му стойност е 398 kcal за 100 g. Но е толкова трудно да се откажете от всички сладки неща!

Добри новини! Колегите от “Bright Side” откриха 10 естествени подсладители, които ще ви помогнат лесно да забравите захарта.

10. Кокосова захар


id=”gt-res-content”>
id=”gt-res-dir-ctr” class=”trans-verified-button-small” dir=”ltr”>

Въпреки високата си енергийна стойност, кокосовата захар има нисък гликемичен индекс (което означава, че се усвоява по-добре) и много други ползи. Също така, тя е доста вкусна – много по-добре от обикновената захар.

Къде да добавите: Навсякъде вместо захар.

class=”trans-verified-button-small” dir=”ltr”>

9. Ечемичен малц

Изненадващо, ечемичния малц също е отличен заместител на захарта. Той повишава метаболизма ви, подсилва имунната система и дори подобрява зрението.

Къде да добавите: Ечемичния малц се използва при печене. Той придава на тестото специален вкус и хрупкава кора.

8. Сироп от агаве

Въпреки че е калоричен, агавният сироп е много по-сладък от захарта, което означава, че може да се добавя в по-малки количества. Разбира се, той също е много по-здравословен, тъй като е богат на калий, калций и желязо.

   Къде да добавите: Всички напитки и коктейли. Той не е толкова дебел, колкото мед и се разтваря перфектно във водата.