10 Интересни Неща, Които Се Възприемат За Секси В Някои ДържавиВ зависимост от страната, в която живеете, идеала за това, което представлява истинска красота, може да се различава значително от останалите.
Привлекателността е нещо субективно – това, което се харесва на едни може да е грозно за други.

1.Япония – криви зъби

© tomomiitano © Agustin Rafael Reyes/flickr

На запад белите и равни зъби са еталон за красивата и привлекателна усмивка. В Япония е тъкмо обратното. Тук на мода са т.нар. „яеба“ или криви зъби. Смята се, че хората са по-чаровни, ако притежават тази характеристика. Някои салони дори продават изкуствени криви зъби, които струват по 400 долара.

2.Западна Африка, Нова Гвинея – белези

© Kathy Gerber (kathleen.gerber) © EAST NEWS © Bernard Foubert/Photononstop

Жителите на Нова Гвинея и няколко други страни в Африка все още декорират телата си с различни „артистични“ белези. Мъжете обикновено ги получават по време на специална посвещаваща церемония, докато за жените тези „татуировки“ се възприемат за индикация за голяма красота.

3.Южна Корея – лице с формата на сърце

© AFP/EAST NEWS

В Южна Корея пластичната хирургия е широкоразпространена. Тук тя се възприема за нещо нормално. Като основен белег за красота се възприема лицето с формата на сърце. За да го получат, много корейци са склонни да изтърпят редица комплексни операции. Някои от тях са свързани със счупване на костите в челюстта на три места, отстраняване на централната и слепването на останалите две, за да се оформи по заострена брадичка. След това ъглите на брадичката се заоблят. Дълго време човек не може да яде твърда храна след подобна манипулация.