10 Исторически Събития, Които Се Случиха По Едно И Същото ВремеСлед като прочетохме онлайн за кралица Елизабет и Мерилин Монро, бяхме изненадани да разберем, че тези две икони имат една и съща година на раждане. Вдъхновени, ние продължихме да търсим други невероятни исторически паралели.

Днес ви представяме селекция от добре известни исторически събития.

1.“Звездната нощ / Айфеловата кула” на Винсент ван Гог

В сравнение с други туристически атракции Айфеловата кула е доста “млада”. Тя обаче твърдо притежава титлата, че е най-посещаваната сграда в света. Първоначално кулата не е имала за цел да гравитира хоризонта на града: тя е построена така, че архитектурното й стъпало да служи като вход към Парижкия световен панаир. Но, както всички знаем, няма нищо по-трайно от нещо временно! Винсънт ван Гог създал Звездната нощ по същото време, когато инженерът Густав Айфел завършил работата си.

2. Изобретяване на Тъчпад / Планетата Земя става лице на годината според TIME

 

През 1988 г. на света беше представена първата версия на тъчпада. Изобретен от Джордж Герфеид, технологията бързо и решително измести копчетата и джойстика, като стана най-популярната система за управление на курсори за лаптопи. През същата година Земята стана лице на годината според списанието TIME заради опасността от разрушаването на планетата ни от ядрена война.

3.Потъването на Титаник / Откриването на витамини

Преди 1912 г. концепцията за “витамини” не съществуваше. За първи път е предложена от полския учен Казимир Фънк. Разбира се, хората са наясно колко е важно да се ядат определени видове храни, за да се предотвратят болестите още от древния Египет. Но науката стигна до факта само в началото на 20-ти век. През същата година известният кораб Титаник пое първото и последното си пътуване.